Στο περιθώριο των προτάσεων και των κατευθυντήριων γραμμών που έδωσε το απόγευμα της Τρίτης (07/04/2020) η ομάδα εργασίας της FIFA, αναφορικά με τις νομικές συνέπειες του κορωνοϊού στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις ανά την υφήλιο, υπήρξε και τοποθέτηση από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ζήτησε ενότητα απ’ όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η πανδημία COVID-19 έχει ξεκάθαρα αλλάξει όλες τις πραγματικές συνθήκες γύρω από το ποδόσφαιρο γι’ αυτή τη σεζόν. Έτσι, η FIFA, μαζί με τους φορείς, έχει παρουσιάσει κάποιες πρακτικές ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των νέων περιστάσεων. Ενώ όλο αυτό το πακέτο προτάσεων, δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, θα πρέπει να χρησιμεύσει για να φέρει ένα μέτρο σταθερότητας και διαφάνειας στο ποδόσφαιρο για το προσεχές μέλλον. Ελπίζουμε ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια, υπό την ηγεσία της FIFA, θα αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να ενωθεί το ποδόσφαιρο και να επιδείξει ενότητα, αλληλεγγύη και πνεύμα συμβιβασμού για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τους δύσκολους καιρούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της FIFA κατέληξε: «Αλλά πριν έρθουν αυτοί οι καιροί, ένα πράγμα πρέπει να είναι σαφές σε όλους, ειδικά αυτή την εποχή: Η υγεία προηγείται όλων και είναι πολύ πιο πάνω από το ποδόσφαιρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης