Οι προετοιμασίες του Κατάρ για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 έχουν προχωρήσει σημαντικά παρά την πανδημία του κορωνοϊού, όπως δήλωσε την Τετάρτη (7/10) ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, προσθέτοντας ότι έμεινε άφωνος μετά την επίσκεψή του στο γήπεδο «Αλ Μπαΐτ».

Ο 50χρονος επισκέφτηκε το στάδιο χωρητικότητας 60.000 θεατών, σχεδιασμένο για να μοιάζει με μια παραδοσιακή αραβική σκηνή, σε μια επίσκεψη του στο Κατάρ και έπαιξε σε έναν αγώνα επτά παικτών πριν συναντηθεί με τους τοπικούς διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το στάδιο “Αλ Μπαΐτ ” είναι απίστευτο: ένα πραγματικό γήπεδο ποδοσφαίρου» αναφέρει στη δήλωση του ο Ινφαντίνο που διένειμε η FIFA. «Διαθέτει μια πραγματική αίσθηση ποδοσφαίρου και μια τοπική πινελιά. Το σχήμα του το καθιστά πραγματικά μοναδικό και τα αραβικά μοτίβα στην οροφή είναι απλά όμορφα. Είμαι άφωνος» πρόσθεσε.

Το γήπεδο, το οποίο η FIFA είπε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής, θα φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα καθώς και ματς των ομίλων του Μουντιάλ 2022, έναν προημιτελικό και έναν ημιτελικό. Θα χρησιμοποιηθούν συνολικά οκτώ γήπεδα, εκ των οποίων τα τρία είναι μέχρι τώρα πλήρως λειτουργικά.

«Το Κατάρ κατάφερε να συνεχίσει να προχωρά τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ ο κόσμος ακινητοποιήθηκε, από τις προετοιμασίες υποδομής έως σημαντικές εξελίξεις, όπως οι πρόσφατες εργασιακές μεταρρυθμίσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση» υποστήριξε ακόμα ο Ινφαντίνο και κατέληξε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την πρόοδο του Κατάρ ενόψει του τουρνουά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κατάρ ανακοίνωσε αλλαγές στον εργατικό του νόμο τον Αύγουστο, αυξάνοντας τον ελάχιστο μισθό κατά 25% σε 257 δολάρια το μήνα και καταργώντας την απαίτηση για τους εργαζόμενους να λάβουν άδεια από τους εργοδότες τους για αλλαγή εργασίας.

Ήταν οι πιο πρόσφατες σε μια σειρά εργατικών μεταρρυθμίσεων από τη χώρα, η οποία πριν από το τουρνουά, αντιμετώπισε κατηγορίες για εκμετάλλευση των μεταναστών εργαζομένων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης