Ο Ιγκόρ Τούντορ είναι επίσημα ο νέος τεχνικός της Ελλάδας Βερόνα και ο αντικαταστάτης του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο, που είδε πριν από μερικές ώρες την πόρτα της εξόδου μετά τις τρεις συνεχείς ήττες των «τζαλομπλού» στο ξεκίνημα της φετινής Serie A.

Ο Κροάτης πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ υπέγραψε συμβόλαιο έως το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου (2021-22).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος στο Σπλιτ στις 16 Απριλίου 1978, ο Τούντορ είχε μια γεμάτη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, κατακτώντας δύο πρωταθλήματα και άλλα τόσα Σούπερ Καπ Ιταλίας με τη Γιουβέντους και καταγράφοντας 57 συμμετοχές (συν τρία γκολ) με την Εθνική Κροατίας, της οποίας ήταν μέλος στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 (τρίτη θέση), το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 και το EURO 2004.

Η προπονητική καριέρα του ξεκίνησε ως πρώτος συνεργάτης του Εντοάρντο Ρέγια στη Χάιντουκ Σπλιτ, μια ομάδα στην οποία προπονούσε επίσης τις ομάδες νέων.

Στις 30 Ιουλίου 2012 ανέλαβε τη θέση του βοηθού προπονητή της Εθνικής Κροατίας, με προπονητή τότε τον Ιγκόρ Στίματς και από το 2013 έως το 2015 ηγήθηκε της ανδρικής ομάδας της Χάιντουκ για 69 αγώνες, κατακτώντας το Κύπελλο Κροατίας στις 22 Μαΐου 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε η εμπειρία της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ, της Πόλης με τους Τούρκους της Καραμπούκσπορ και, κυρίως, της Γαλατασαράι, την οποία οδήγησε στην τέταρτη θέση.

Η Ουντινέζε τον έφερε πίσω στην Ιταλία, αυτή τη φορά ως προπονητή, κι εκείνος οδήγησε τους «Φριουλάνι» σε δύο συνεχείς παραμονές στην κατηγορία.

Μετά επέστρεψε γι΄ άλλη μια φορά στο τιμόνι της Χάιντουκ, ενώ τη σεζόν 2020-21 συνάντησε ξανά τη Γιουβέντους, ως βοηθός προπονητή, ολοκληρώνοντας την περίοδο με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ιταλίας και του Σούπερ Καπ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης