Οι 21 βελγικοί επαγγελματικοί σύλλογοι, έχουν ήδη χάσει το 50% των εσόδων τους για το 2020, λόγω της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού κι αναμένουν «πολύ βαριές» οικονομικές συνέπειες για τη σεζόν 2020-2021, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (19/11) η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Τα βελγικά κλαμπ έχουν υποστεί «σχεδόν πλήρη απώλεια» των εσόδων τους τις ημέρες των αγώνων (εισιτήρια, λοιπές υπηρεσίες), καθώς όλα τα ματς πίσω από κλειστές πόρτες, όμως την ίδια ώρα διατηρείται σταθερό το κόστος λειτουργίας τους (μισθοί, υποδομές) κι όπως επισημαίνεται «φαίνεται πολύ πιθανό ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, η Λίγκα αναφέρει ότι «… η σύγκριση μεταξύ των περιόδων από το Μάρτιο έως το Σεπτέμβριο του 2019 και το αντίστοιχο διάστημα του 2020, δείχνει μια συνολική απώλεια εσόδων 275 εκατομμυρίων ευρώ, ή σχεδόν το 50%”. Περίπου το 80% αυτής της απώλειας επικεντρώνεται στο 3ο τρίμηνο (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2020).

Τα παραπάνω στοιχεία αφορούν τους 18 συλλόγους που αγωνίζονται αυτήν την περίοδο στο Jupiler Pro League, συν τις Βέστερλο, Λομέλ και Ουνιόν Σεντ-Ζιλουά, που συμμετέχουν στη δεύτερη κατηγορία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ο εκπρόσωπος της Pro League Στάιν Φαν Μπέβερ.

Εκτός από τα άδεια στάδια, τα οικονομικά των συλλόγων υποφέρουν κι από τη «μείωση του εισοδήματος που σχετίζεται με τους χορηγούς, αλλά και τη μηδενική κίνηση της μεταγραφικής αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κλίμακα του δεύτερου «κύματος» της πανδημίας του κορωνοϊού, ανάγκασε τη βελγική κυβέρνηση να επιβάλει δεύτερο lockdown πριν από τρεις εβδομάδες, που θα κρατήσει μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Δεκεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης