Ένα νέο Champions League, που θα μετατραπεί σε γεγονός του μεγέθους που έχει το Super Bowl στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τελευταία ιδέα της UEFA για να μεταρρυθμίσει την κορυφαία διοργάνωσή της σε επίπεδο συλλόγων, όχι στο πολύ μακρινό μέλλον αλλά ξεκινώντας από τη σεζόν 2024-25.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν Μονάχου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε, προέβλεψε αυτήν τη δυνατότητα, αποκαλύπτοντας στο Palco 23 ότι «η UEFA θεωρεί μια “Εβδομάδα Ποδοσφαίρου” ως σημαντικό ποδοσφαιρικό αξιοθέατο, λίγο σαν το Super Bowl. Ακούγεται καλό, κατά τη γνώμη μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σχέδιο βασίζεται στην εμπειρία της περασμένης σεζόν, όταν η UEFA επέλεξε να φέρει στην Πορτογαλία τις ομάδες που είχαν προκριθεί στους προημιτελικούς, προκειμένου να ξαναρχίσει το Champions League και να αποφευχθεί η ακύρωση της διοργάνωσης, που θα είχε σοβαρές οικονομικές συνέπειες για την ίδια την UEFA.

«Η φάση των ομίλων στο Champions League είναι βαρετή», πρόσθεσε ο Ρουμενίγκε, για τον οποίο το πρώτο μέρος της διοργάνωσης έχει γίνει μονότονο κι αυτή είναι μια κατάσταση που τον οδήγησε να επιθυμεί αλλαγή.

«Αν παιχτεί σε ένα σύστημα άμεσου αποκλεισμού, ο νικητής τα παίρνει όλα. Ο χαμένος, που διαφορετικά θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία στη ρεβάνς, αποκλείεται», υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπάγερν, υποθέτοντας ένα σύστημα χωρίς δεύτερους αγώνες, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα συναισθήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί του παρόντος, η UEFA εξετάζει πολλές επιλογές για τη μορφή του τουρνουά, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης της φάσης των ομίλων από τέσσερις σε έξι ομάδες, προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για τους συμμετέχοντες συλλόγους. Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου είναι να βρει τη σωστή μορφή, ενώ συγχρόνως “θάβει” την απειλή μιας Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης