Η Πόρτο είχε αναφερθεί ως ένας από τους συλλόγους που θα μπορούσαν να προστεθούν στον «σκληρό πυρήνα» των δώδεκα ομάδων που προχώρησαν στη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, όμως το ενδεχόμενο αυτό απέκλεισε ουσιαστικά ο Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα.

Ο πρόεδρος του πορτογαλικού συλλόγου, με επίσημη δήλωσή του στην ιστοσελίδα των «δράκων», ξεκαθαρίζει ότι η ομάδα του θα παραμείνει πιστή στην UEFA και το Champions League, ενώ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσον το δημιούργημα της Super League θα πάρει τελικά «σάρκα και οστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πίντο ντα Κόστα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Υπήρξαν ανεπίσημες επαφές από κάποιους συλλόγους, αλλά δεν δώσαμε μεγάλη σημασία για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει κλειστές διοργανώσεις όπως για παράδειγμα το ΝΒΑ. Καθώς η πορτογαλική ομοσπονδία, ως μέλος της UEFA, είναι αντίθετη, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κάτι που είναι αντίθετο στις αρχές και τους κανονισμούς της Ε.Ε. και της UEFA. Αν τελικά αυτό προχωρήσει, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω, η UEFA δεν θα τελειώσει. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι οι διοργανώσεις που οργανώνονται από την UEFA είναι οι επίσημες. Είμαστε στο Champions League και ελπίζουμε να παραμείνουμε για πολλά χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης