Ραγδαία αύξηση του ποσοστού που αφορά στη χειραγώγηση κυπριακών ποδοσφαιρικών αγώνων. Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της έρευνας της διεθνούς ομοσπονδίας επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro), την οποία παρουσίασε την Τρίτη ο παγκύπριος σύνδεσμος ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ).

Συγκεκριμένα, η Κύπρος παρουσιάζεται ως «κυρίαρχη» στους στημένους αγώνες, βρισκόμενη στην 5η θέση στην προσέγγιση ποδοσφαιριστών για στήσιμο αγώνων με ποσοστό 18,6%, μετά τη Γεωργία, το Κονγκό, το Καζακστάν και τη Ζιμπάμπουε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κύπρος είναι επίσης 2η στον κόσμο, με το 40,5% των παικτών να γνωρίζει ή έστω να αντιλαμβάνεται τουλάχιστον έναν αγώνα του πρωταθλήματος που ήταν στημένος, με πρώτη χώρα στη σχετική λίστα το Κονγκό.

Συγκεκριμένα, το 19% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών δήλωσε ότι έχει προσεγγιστεί για να συμμετάσχει σε χειραγώγηση αγώνα, ενώ το 40,5% ανέφερε ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια! Το 2012 το ποσοστό σε ό,τι αφορά σε παίκτες που προσεγγίστηκαν για να στήσουν παιχνίδι ήταν μόλις στο 4% και αυτό δείχνει τη δραματική επιδείνωση του αρνητικού αυτού φαινομένου στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Από την έρευνα της FIFPro προκύπτουν και τα ακόλουθα συμπεράσματα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– το 49% των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο υπογράφει δεύτερο συμβόλαιο (πρώτη χώρα στον κόσμο – ο μέσος όρος είναι 9%)

– το 17% των ποδοσφαιριστών δήλωσε ότι δεν του δίδεται αντίγραφο του συμβολαίου του

– το 65% των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο πληρώνεται καθυστερημένα τον μισθό του

– μέσος όρος διάρκειας των συμβολαίων στην Κύπρο είναι οι 18 μήνες

– το 50% των ποδοσφαιριστών ήταν μη Κύπριοι (πρώτη χώρα στον κόσμο με περισσότερους ξένους)

– το 3,2% έχει μισθό κάτω από 300 δολάρια τον μήνα, 14% από 300-1000 μηνιαίως και μόλις 4,1% έχει πάνω από 1.5000 δολάρια, ενώ οι αποδοχές του 22,7% κυμαίνονται από 2.000-4.000 δολάρια.

– το 21% δήλωσε ότι άρχισε πρόγραμμα επιμόρφωσής του μέσω πανεπιστημίων.

*Στην έρευνα της FIFPro συμμετείχαν 13.867 ποδοσφαιριστές από 87 πρωταθλήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης