Η παγκόσμια ένωση παικτών FIFPro, ζήτησε από την ουκρανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου να ακυρώσει την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ον επιθετικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Τάισον, μετά την αντίδρασή του σε ρατσιστικές συμπεριφορές οπαδών στον εντός έδρας αγώνα της Κυριακής με την Ντιναμό Κιέβου (1-0).

Ο Βραζιλιάνος απευθύνθηκε με χειρονομίες σε ένα τμήμα της εξέδρας που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ντιναμό Κίεβο και στη συνέχεια πέταξε την μπάλα εκεί, ενώ έφυγε με δάκρυα από το γήπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δει τις ανησυχητικές εικόνες με τον Τάισον να δέχεται κόκκινη κάρτα αφού έχασε την ψυχραιμία του λόγω ρατσιστικής επίθεσης των οπαδών της Ντιναμό Κιέβου», δήλωσε η επιστολή της FIFPro προς την ουκρανική ομοσπονδία.

«Αυτός άρχισε να φωνάζει από απογοήτευση καθώς έφυγε από το γήπεδο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μοιραστείτε την ανησυχία μας για το τι συνέβη. Ως εκπρόσωποι των επαγγελματιών παικτών, σας ζητούμε να ακυρώσετε συμβολικά την κόκκινη κάρτα. Οποιαδήποτε τιμωρία του θα στείλει το λάθος μήνυμα από την ποδοσφαιρική κοινότητα, τη χώρα της Ουκρανίας και τους ανθρώπους απέναντι στο ρατσισμό».

Ακολουθώντας το πρωτόκολλο της UEFA, έγινε μια ανακοίνωση που ζητούσε από τους οπαδούς να σταματήσουν τα συνθήματα πριν ο διαιτητής συγκεντρώσει τους παίκτες στο κέντρο του γηπέδου. Το τρίτο βήμα του πρωτοκόλλου, το οποίο θα ήταν να εγκαταλείψει τον αγώνα, δεν εφαρμόστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντιναμό δήλωσε ότι οποιοσδήποτε καταλογισμός ευθυνών στους οπαδούς της θα ήταν πρόωρη μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, αλλά πρόσθεσε ότι είναι «έτοιμη να βοηθήσει να απομονώσει τους παραβάτες από το ποδόσφαιρο και την κοινωνία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης