Στα… σχοινιά βρίσκεται για ακόμη μία φορά το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την Τετάρτη, ο πρόεδρος της «Επιτροπής Παρακολούθησης» Χέρμπερτ Χούμπελ εισηγήθηκε, μέσω επιστολής, Grexit στη FIFA, όντας πλήρως δυσαρεστημένος από τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Αυστριακός επιτετραμμένος εισηγήθηκε αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και μάλιστα δίχως να εξαιρεί από αυτόν τις εθνικές ομάδες…Πιο συγκεκριμένα, ο Αυστριακός επιτετραμμένος εισηγήθηκε αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και μάλιστα δίχως να εξαιρεί από αυτόν τις εθνικές ομάδες.

Στην επιστολή του Χούμπελ μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά στα περιστατικά βίας που «προβλήθηκαν διεθνώς», στα γεγονότα του ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, στη διακοπή του πρωταθλήματος, στη διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, στις δικαστικές υποθέσεις που καθυστερούν, στην πεποίθηση ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες κι όχι στον αγωνιστικό χώρο, και στις συστάσεις της «Επιτροπής Παρακολούθησης» προς την ΕΠΟ που δεν υλοποιήθηκαν.

Το μόνο… παρήγορο είναι πως η εισήγηση Χούμπελ δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, κάτι που θα συνεπαγόταν αποφάσεις με άμεση ισχύ, αλλά στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί τον Μάιο ή και τον Ιούνιο. Συνεπώς, δίνεται λίγος χρόνος για να γίνουν αλλαγές, αλλά με τα περιθώρια πλέον να είναι στενά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν μέχρι να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις, η FIFA δει ότι κάτι πάει να αλλάξει, ίσως το ελληνικό ποδόσφαιρο τη γλυτώσει με μια άλλη, σαφώς ελαφρύτερη κύρωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης