Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Βασίλης Μπάρκας έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει στην Σκωτία με την Σέλτικ. Αυτό, ανάμεσα σε άλλα, υπογράμμισε ο 46χρονος πρώην διεθνής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Record.

Ο Βασίλης Μπάρκας, που περνάει ιατρικές εξετάσεις στη Γλασκώβη, θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας που θα αγωνιστεί στην Σέλτικ, μετά τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος κατέκτησε μαζί της επτά τρόπαια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορώ να πω στους οπαδούς της Σέλτικ ότι ο Βασίλης είναι πολύ καλός και το ξέρω από προσωπική εμπειρία, γιατί συνεργαστήκαμε στην εθνική ομάδα όταν ήμουν βοηθός του προηγούμενου προπονητή, Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Βασίλης αγαπά τη δουλειά του και θέλει να μαθαίνει. Δουλεύει συνεχώς στην προπόνηση, θέλει να βελτιωθεί και αυτό μου αρέσει σε αυτόν. Έχει ό,τι θέλεις από έναν τερματοφύλακα. Μια φυσική παρουσία, καλύπτει την εστία, μπορεί να πιάσει την μπάλα στον αέρα και έχει καλή τεχνική ικανότητα που χρειάζεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι καλά, οπότε καθοδηγεί την ομάδα από πίσω και έχει προσωπικότητα στο γήπεδο και στα αποδυτήρια», είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

 «Το άλλο είναι, ότι είναι νέος για τερματοφύλακα αλλά ταυτόχρονα έχει καλή εμπειρία στο παιχνίδι και μπορεί να εκφραστεί. Ήρθε η ώρα να επιτύχει τα όνειρά του. Έπαιζε για μία μεγάλη ομάδα, την ΑΕΚ. Ο Βασίλης παίρνει τώρα αυτό που του αξίζει για τη φόρμα και τη σκληρή δουλειά του και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αποδείξει τον εαυτό του στο εξωτερικό σε ένα τεράστιο σύλλογο όπως η Σέλτικ. Τα πήγε καλά σε μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων με Σέλτικ και Άγιαξ, και αυτό τον έφερε στο κέντρο της προσοχής των συλλόγων της Ευρώπης. Όταν έχεις κάνει μεγάλες εμφανίσεις όπως αυτός τότε αξίζεις να ανταμειφθείς και ο ίδιος παίρνει την ανταμοιβή του. Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί άξιος για μία τέτοια μεταγραφή και αν συνεχίσει να προχωρά όπως τώρα, τότε θα βοηθήσει στην επιτυχία της ομάδας και αν συμβεί αυτό, τότε η Σέλτικ θα αποκομίσει κέρδος από εκείνον», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν πολλοί Έλληνες παίκτες που έχουν πετύχει στη Βρετανία, όπως ο Νίκος Νταμπίζας στη Νιουκάστλ, ο Γιώργος Καραγκούνης στη Φούλαμ, οι οπαδοί της Χαρτς θα θυμούνται τον Τάκη Φύσα, ενώ και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος βρίσκεται στην Άρσεναλ. Αλλά η εθνικότητα δεν έχει σημασία εξαρτάται από το άτομο και την ικανότητά τους να εργάζονται σκληρά και οι φίλαθλοι της Σέλτικ φυσικά θα θυμούνται τον Γεώργιο Σαμαρά. Ο Σαμαράς ήταν επίσης στο Μάντσεστερ Σίτι και στη Γουέστ Μπρομ και τώρα είναι τεχνικός διευθυντής στον ΟΦΗ και τα πάει καλά. Ξέρω ότι ήταν μεγάλος ήρωας στη Σέλτικ καθώς είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Πήγα στο Parkhead μερικές φορές όταν είχα άδεια για να τον παρακολουθήσω να παίζει και μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Ίσως να επιστρέψω τώρα για να δω τον Βασίλη καθώς έχω ακόμα ένα σπίτι στην Αγγλία, θα γυρίσω καθώς ψάχνω για δουλειά», συμπλήρωσε ο Γιαννακόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν ρωτήσετε κάποιον ποδοσφαιριστή για το τι θέλει από έναν τερματοφύλακα, το πρώτο πράγμα που θα σας πει είναι ότι θέλει ασφάλεια. Όταν κοιτάζεις πίσω σου τότε θέλεις να δεις κάποιον που μπορείς να εμπιστευτείς και ό, τι κι αν συμβεί να είναι εκεί για σένα και ο Βασίλης το προσφέρει αυτό. Στην καριέρα μου ο Γιούσι Γιαασκελάινεν ήταν μακράν ο καλύτερος τερματοφύλακας με τον οποίο έπαιξα. Γέμιζε την εστία με τη φυσική του παρουσία και φώναζε πάντα οδηγίες και έβγαλε υπέροχες αποκρούσεις. Η σκληρή δουλειά του στην προπόνηση ήταν ένα παράδειγμα για όλους. Ήταν ένας από τους πρώτους που έφτανε και έφευγε τελευταίος. Όμως, όσον αφορά στην εθνική ομάδα, ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν ο τερματοφύλακας μας όταν κερδίσαμε το Euro 2004, οπότε θα έπρεπε να είναι ο καλύτερος στην ιστορία και ο Μπάρκας έχει τη δυνατότητα να είναι τόσο καλός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης