Όταν ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει στην αποστολή για το Euro 2020 τον Καρίμ Μπενζεμά, ο Ολιβιέ Ζιρού δέχθηκε… «μαχαιριά στην καρδιά». Ο επιθετικός της Τσέλσι αποτελούσε βασική επιλογή του Γάλλου ομοσπονδιακού στη «γραμμή κρούσης» των «πετεινών», όμως η ένταξη στην ομάδα του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης άλλαξε τα δεδομένα.

Ωστόσο ο Ζιρού δεν το… βάζει κάτω και δηλώνει ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κάνει τη δουλειά του, που δεν είναι άλλη από το γκολ, όπως απέδειξε και στον φιλικό αγώνα με τη Βουλγαρία, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει στο 41ο λεπτό τον τραυματία Μπενζεμά. Ο έμπειρος κεντρικός επιθετικός σκόραρε δις (83΄, 90΄) και απλοποίησε τα πράγματα για τους «τρικολόρ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ο Ζιρού βρίσκεται σε απόσταση μόλις πέντε γκολ από την πρώτη θέση στον πίνακα με τους κορυφαίους σκόρερ της Εθνικής Γαλλίας, καθώς έφθασε στα 46 και πλησιάζει διαρκώς τον επικεφαλής, Τιερί Ανρί, ο οποίος έχει σκοράρει 51 φορές για τους «πετεινούς».

Ως άλλος «φοίνικας», λοιπόν, ο Ζιρού αναγεννήθηκε και πάλι από τις… στάχτες του, δίνοντας έμφαση σ΄ αυτό το λογοπαίγνιο: «Θα έκανε μερικούς από τους φίλους μου να γελούν, γιατί έτσι με αποκαλούν (σ.σ. Grenoble phoenix, ο φοίνικας της Γκρενόμπλ). Αυτό σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις, δεν αφήνω τα πράγματα στην τύχη τους. Όταν με καλούν, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κάνω τη δουλειά. Είχα μερικές καλές ευκαιρίες. Δεν έχω ανάγκη να καθησυχάσω κανέναν. Είναι πολύ σημαντικό όταν δεν έχουμε την μπάλα να προσπαθούμε περισσότερο και να είμαστε συμπαγείς. Πρέπει να είμαστε αυστηροί, ειδικά στον αμυντικό τομέα. Και αυτό κάναμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης