Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο πανηγύρισε με τους «πρωτευουσιάνους» τον πρώτο εγχώριο τίτλο. Με το γκολ του Μάουρο Ικάρντι στο 39΄ και του Νεϊμάρ στο 85΄ με πέναλτι η Παρί νίκησε με 2-1 την Μαρσέιγ (μείωσε στο 89΄ ο Παγέτ) στον τελικό του γαλλικού Σούπερ Καπ ο οποίος διεξήχθη στο «Μπολέ-Ντελελί» της Λανς.

Η πολυνίκης του θεσμού Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε τα 10 τρόπαια στην ιστορία της, εκ των οποίων τα εννέα είναι συνεχόμενα, ενώ αντίθετα η Μαρσέιγ απέτυχε να προσθέσει το τέταρτο κύπελλο Super Cup στην τροπαιοθήκη της στον έκτο της τελικό. Η ομάδα του λιμανιού έχει να κατακτήσει κάποιο τίτλο από το 2011!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο σύλλογοι είχαν αναμετρηθεί για τελευταία φορά στην ίδια διοργάνωση και το 2010, όταν η Μαρσέιγ είχε πανηγυρίσει εις βάρος της αποψινής της αντιπάλου στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (το ματς είχε τελειώσει 0-0 στην κανονική του διάρκεια).

Επίσης το συγκρότημα της γαλλικής πρωτεύουσας διατήρησε την παράδοση που έχει απέναντι στην Μαρσέιγ, από την οποία στα τελευταία 22 ματς που έχουν δώσει έχει ηττηθεί μόλις μία φορά! Η Παρί με τη σημερινή μετρά 18 νίκες, ενώ τρία ματς έχουν τελειώσει χωρίς νικητή. Η μοναδική επιτυχία της Μαρσέιγ σημειώθηκε στις 13/09/2020 με 1-0 μέσα στο «Παρκ ντε Πρενς»!

Να σημειωθεί ότι ο Νεϊμάρ συνδύασε με τον ιδανικότερο τρόπο την επιστροφή του στην ενδεκάδα των νικητών. Ο Βραζιλιάνος σταρ είχε τραυματιστεί σοβαρό στον αστράγαλό του στο ντέρμπι της Ligue 1 με τη Λιόν τον περασμένο Δεκέμβρη από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Τιάγκο Μέντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπιζε τέθηκε στην διάθεση του προπονητή του και, μάλιστα, ο τελευταίος τον έβαλε στο β΄ μέρος αντί του Ντι Μαρία (65΄). Είκοσι λεπτά μετά ο αρχηγός της «Σελεσάο» πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του από την «ασβεστένια βούλα».

Ο 28χρονος επιθετικός είχε απουσιάσει από τις αναμετρήσεις των πρωταθλητών με Λοριάν (16/12), Λιλ (20/12), Στρασμπούρ (23/12), Σεντ Ετιέν (6/1) και Μπρεστ (9/1).  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης