Η Παναχαϊκή ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Football League, καθώς επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στην Πάτρα και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 10ο λεπτό ο Ελευθεριάδης, με τον βοηθό διαιτητή να σηκώνει τη σημαία, υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Μαυριά, αλλά τον διαιτητή να το «παίρνει πάνω του» και να κατακυρώνει το γκολ, καθώς έκρινε ότι ο παίκτης που ήταν εκτεθειμένος δεν επηρέαζε τη φάση.
Να σημειωθεί ότι ο «Γηραιός» είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, που αντικατέστησε πριν λίγες ημέρες τον Αλέκο Βοσνιάδη.
Από εκεί και πέρα η Σπάρτη υποχρέωσε τον Απόλλωνα Λάρισας στην πρώτη του βαθμολογική απώλεια, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στη Φιλιππούπολη, αποτέλεσμα που επέτρεψε στον Εργοτέλη να μείνει μόνος στην κορυφή της κατάταξης.
Το ματς κρίθηκε από… τρία πέναλτι, με τους γηπεδούχους να έχουν 1/2 (ο Κουρτεσιώτης στο ξεκίνημα του αγώνα νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Σταματόπουλο, ο Μαρκολίνο σκόραρε στο 55΄) και τους Λάκωνες να ισοφαρίζουν από την άσπρη βούλα με τον Στογιάνοβιτς στο 86΄.
Τέλος έκπληξη σημειώθηκε στην Κέρκυρα, όπου ο ουραγός Καραϊσκάκης νίκησε 1-0 τον τοπικό ΑΟΚ, με γκολ του Λίτσκα, ενώ την πρώτη του νίκη πέτυχε και ο Αήττητος Σπάτων, που επικράτησε στο Αιγίνιο 2-1 του Αιγινιακού με δύο τέρματα του Μαρουκάκη.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Εργοτέλης-Τρίκαλα 3-0

Κισσαμικός-Βόλος ΝΠΣ 1-2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δόξα Δράμας-Ηρόδοτος 2-3

Απόλλων Πόντου-Πλατανιάς 0-1

Απόλλων Λάρισας-Σπάρτη 1-1

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναχαϊκή-Ηρακλής 1-0

Αιγινιακός-Αήττητος Σπάτων 1-2

Κέρκυρα-ΑΕ Καραϊσκάκης 0-1

H βαθμολογία (4 αγώνες)

1. Εργοτέλης 12

2. Πλατανιάς 10

. Απόλλων Λάρισας 10

4. Βόλος ΝΠΣ 9

. Ηρόδοτος 9

6. Δόξα Δράμας 7

. Παναχαϊκή 7

8. Ηρακλής 4

. Κέρκυρα 4

. Αήττητος Σπάτων 4

11. Απόλλων Πόντου 3

. Τρίκαλα 3

. ΑΕ Καραϊσκάκης 3

14. Αιγινιακός 2

. Σπάρτη 2

16. Κισσαμικός 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης