Πραγματοποιώντας μία εμφάνιση πολύ κατώτερη των προσδοκιών, η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου ηττήθηκε -με κατεβασμένα τα χέρια- τη Δευτέρα με 2-0 σκορ από τη Φινλανδία στο Τάμπερε, για την 4η αγωνιστική της League C του Nations League.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε τους αντιπάλους τους να μοιάζουν με… Εθνική Βραζιλίας και δεχόμενο δύο γκολ,  από τον Σοίρι στο 46′ και τον Καμαρά στο 89′, θα επιστρέψει στη βάση του με άδεια τα χέρια.
Μάλιστα η πρώτη θέση στον όμιλο μοιάζει πλέον με… όνειρο για την ομάδα μας, καθώς οι Σκανδιναβοί με αυτό το «τρίποντο» αύξησαν τη διαφορά τους από την Ελλάδα στο +6 κι έτσι χρειάζονται μόλις ένα βαθμό για την πρωτιά στους δύο τελευταίους αγώνες τους, που θα είναι εκτός έδρας με την Εθνική μας (15/11) και την Ουγγαρία (18/11).
Αντίστοιχα, η «γαλανόλευκη» αναζητεί δυο νίκες στο ΟΑΚΑ (με Φινλανδία, Εσθονία) και ισάριθμες ήττες των Φινλανδών, τους οποίους πάντως θα πρέπει να νικήσει με διαφορά τριών τερμάτων.

Τα δύο γκολ της Φινλανδίας:

Η αποχώρηση του Τέεμου Πούκι μόλις στο 12ο λεπτό, λόγω τραυματισμού, ήταν σίγουρα ένα απρόσμενο «δώρο» για την ελληνική ομάδα, καθώς ο επιθετικός της Νόριτς ήταν ως το αποψινό παιχνίδι μόνιμος και μοναδικός σκόρερ των Φινλανδών στο Nations League.
Μια αναγκαστική αλλαγή, λοιπόν, που σαφέστατα επηρέασε τους γηπεδούχους, καθώς ως τη λήξη του ημιχρόνου ουσιαστικά δεν απείλησαν τον Μπάρκα.

Η ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής ήταν καλή, υπήρχαν αλληλοκαλύψεις, οι γραμμές βρίσκονταν κοντά, αλλά από τη μέση και μπροστά δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πάντως, αν ο Πέλκας λειτουργούσε με περισσότερο αλτρουισμό στο 42΄ και επέλεγε να παίξει το «1-2» με τον Φορτούνη αντί να σουτάρει άστοχα, κάτι καλό θα μπορούσε να προκύψει, μιας και θα έφερνε τον συμπαίκτη του σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή του Παπασταθόπουλου (διάστρεμμα) και οι ανησυχίες από την αντικατάσταση του αρχηγού μας επαληθεύτηκαν αμέσως.
Ο Τζαβέλας, ο οποίος μπήκε στη θέση του, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό απέτυχε να αποκρούσει σωστά με το κεφάλι στη σέντρα που βγήκε από δεξιά, αιφνιδιάζοντας τον Μανωλά καθώς άλλαξε πορεία στην μπάλα.
Έτσι ο Σοΐρι έγινε αποδέκτης της μπάλας και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει από κοντά τον Μπάρκα, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.
Μετά το γκολ οι Φινλανδοί έδωσαν μέτρα στην Ελλάδα, που και με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου ήταν πια αναγκασμένη να ψάξει για την ισοφάριση.
Πάντως οι γηπεδούχοι ήταν καλά οργανωμένοι και δεν ανησυχούσαν ιδιαίτερα, αφού οι παίκτες του Σκίμπε αδυνατούσαν να απειλήσουν, με τον Μήτρογλου να σουτάρει εν κινήσει άστοχα στο 57΄, σε μια «υποψία» ευκαιρίας.

Στο 80΄ οι γηπεδούχοι πλησίασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Λουντ από δεξιά έκανε ένα τεχνικό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μπάρκα και στην επαναφορά της ο Σοΐρι αστόχησε μόνος.
Η πρώτη και η τελευταία ευκαιρία της «γαλανόλευκης» στο ματς σημειώθηκε στο 87ο λεπτό, με τον Κουλούρη να σουτάρει εκτός περιοχής με το αριστερό και να στέλνει μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χράντετσκι.

Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο ο Γκλεν Καμάρα έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Εθνικής μας για ένα θετικό αποτέλεσμα, καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ του στις 7 συμμετοχές του με τη Φινλανδία, μετά την ενέργεια και πάσα του Λουντ από δεξιά («ποδιά» στον Μπακάκη), γράφοντας το τελικό 2-0.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κάνερβα):
Χράντετσκι, Αραγιούρι, Τόιβιο, Καμάρα, Σοΐρι (86΄ Πίρινεν), Σπαρβ, Ουρόνεν, Λουντ, Τουόμινεν (90΄+1 Καριαλάινεν), Ραϊτάλα, Πούκι (12΄ Σκραμπ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Μπακασέτας (55΄ Χριστοδουλόπουλος), Τζιόλης, Πέλκας (73΄ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος (46΄ Τζαβέλλας), Τσιμίκας.


 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης