Τον πρώτο της βαθμό στην προκριματική φάση του Euro 2016 πήρε η Εθνική ομάδα, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Φινλανδία στο Ελσίνκι, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Το 1-0 σημείωσε ο Καρέλης στο 24’, πετυχαίνοντας τα πρώτο του γκολ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο 55’ ο Ούρμε.

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ξεκίνησε την Εθνική με πολλές αλλαγές. Ο Βύντρα έπαιξε ως δεξιός αμυντικός και ο Τοροσίδης πέρασε στα αριστερά, ενώ την τριπλέτα της επίθεσης συνέθεσαν οι Μαυρίας, Καρέλης και Αθανασιάδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Φινλανδοί μπήκαν πιο δυνατά και στα πρώτα λεπτά έδειξαν ότι θα δυσκολέψουν αρκετά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική καταγράφηκε στο 10’, όταν ο Αθανασιάδης με προβολή προσπάθησε να σκοράρει, όμως ο τερματοφύλακας Μάενπαα μπλόκαρε τη μπάλα. Το 1-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 24’ η μπάλα έφτασε στον Νίκο Καρέλη, ο οποίος από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στην αντίθετη γωνία της εστίας, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φινλανδία κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Το γκολ ήρθε στο 55’, όταν ο Πούκι τράβηξε πάνω του τον Τοροσίδη και από την σέντρα ο Ούρμε με σουτ στην κίνηση από την «καρδιά» της ελληνικής άμυνας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Καρνέζη.

Στο 70’ ο Κλάουντιο Ρανιέρι έβγαλε από το παιχνίδι τον Μαυρία και πέρασε τον Μόρα, αλλάζοντας τον σχηματισμό της Ελλάδας σε 3-5-2. Από εκείνο το σημείο η Εθνική πήρε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση των 90′, ο Τοροσίδης θέλησε να νικήσει με ωραίο σουτ τον Μάενπαα, ο οποίος τελικά μπλόκαρε. Οι Φινλανδοί απάντησαν στο 89΄ με τον Πογιάνπολο να κάνει λάθος στο τέλος και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, χωρίς νικητή.

Οι Φινλανδοί έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς, όσους έχουν και οι Ρουμάνοι, ενώ στην πρώτη θέση είναι η Β. Ιρλανδία με 6!

Τα αποτελέσματα του 6ου ομίλου:

Ρουμανία – Ουγγαρία 1-1
Φινλανδία – Ελλάδα 1-1
Β. Ιρλανδία – Νησιά Φερόε 2-0

Η βαθμολογία:

Βόρεια Ιρλανδία 6
Ρουμανία 4
Φινλανδία 4
Ουγγαρία 1
Ελλάδα 1
Ν.Φερόε 0

Φινλανδία – Ελλάδα 1-1 (ΝΕΡΙΤ, ΟΤΕ Sport 1)

Γκολ: 24′ Καρέλης (Ελλάδα). 55′ Ούρμε (Φινλανδία)

24′ Το γκολ του Καρέλη

55′ Το γκολ του Χούρμε

Κίτρινες κάρτες: Χετεμάι, Σπαρβ, Μάενπαα – Τοροσίδης, Καρέλης, Μανιάτης

Κόκκινες κάρτες:

Φινλανδία: Μάενπαα, Αρκίβουο, Τοΐβιο, Μοϊσάντερ, Ούρμε, Χετεμάι (46′ Χαμαλάινεν), Ρίνγκ, Σπαρβ, Ερεμένκο, Πούκι (70′ Πογιάνπαλο), Ρίσκι (88′ Ταΐνιο).

Ελλάδα: Καρνέζης, Βύντρα, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Καρέλης (81′ Σαμαράς), Μαυρίας (70′ Μόρας), Αθανασιάδης (84′ Μήτρογλου).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης