Η Εθνική ομάδα των Ελπίδων επικράτησε 1-0 της Σκωτίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο τελευταίο της παιχνίδι για την προκριματική φάση του Euro 2021. Η ομάδα του Γιάννη Γκούμα, που δεν είχε ελπίδες πρόκρισης, πήρε τη νίκη με γκολ του Χριστόπουλου στο 27’.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε για το πρεστίζ της και με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της δεν «χαρίστηκε» στην αντίπαλό της, που «καιγόταν» για τη δεύτερη θέση, προκειμένου να διεκδικήσει ένα εισιτήριο μέσω των μπαράζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικώς, δεύτεροι κατετάγησαν οι εντυπωσιακοί Κροάτες που σε ακόμη μια εντυπωσιακή επιθετική «παράσταση» συνέτριψαν τη Λιθουανία με 7-0.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 26ο λεπτό με διαγώνιο σουτ ο Χριστόπουλος, από κόρνερ του Κατράνη. Στη συνέχεια η ελληνική ομάδα είχε ευκαιρίες να διπλασιάσει, με τον Ντούχαν να αποκρούει έξοχα ένα σουτ του Μπότου και να το ξανακάνει στο 78΄, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιαμπάνης κράτησε τη νίκη, αποκρούοντας την κεφαλιά του Χόρνμπι.

Η ελληνική ομάδα συγκέντρωσε 16 βαθμούς σε 10 αγώνες και κατετάγη τέταρτη στον 4ο όμιλο, με πρώτη την Τσεχία (21β.), δεύτερη την Κροατία (20β.) και τρίτη τη Σκωτία (18β.), ενώ πέμπτη ήταν η Λιθουανία (10β.) και ουραγός το Σαν Μαρίνο (0β.), με απολογισμό τερμάτων 0-50!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος διαιτητής της αναμέτρησης, Μπενουά Μιλό, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Παπανικολάου, Τσιγγάρα, Κωνσταντόπουλο, Εμμανουλίδη, ΜακΚρόρι, ΜακΛέναν.

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Διαμαντής (46’ Κωνσταντόπουλος), Ευαγγέλου, Κατράνης, Τσιγγάρας, Παπανικολάου, Χριστόπουλος (73’ Λώλης), Μπότος (81’ Μπουζούκης), Μαχαίρας (81’ Εμμανουηλίδης), Ιωαννίδης (74’ Κούτσιας).

Σκωτία: Ντούχαν, Χάρβεϊ, Τζόνστον, Πόρτιους, Ρος Μακρόρι, Φέργκιουσον, Κάμπελ, Μαγκουάιαρ (72΄ Τέρνμπουλ), Μίντελτον (72΄ Φιορίνι), Χόμπι, Μακλέναν.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης