Η FIFA, σε συνεργασία με το Γραφείο Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ακεραιότητας, που στοχεύει στην παροχή και στις 211 ομοσπονδίες-μέλη της, ενισχυμένης γνώσης και εργαλείων, για την καταπολέμηση και την αποτροπή της χειραγώγησης των αγώνων. Αυτό αναφέρει η ιστοσελίδα της FIFA, σημειώνοντας τον στόχο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, να καταστήσει το ποδόσφαιρο πραγματικά αξιόπιστο.

«Η χειραγώγηση αγώνων είναι ένα ζήτημα που απειλεί την ακεραιότητα και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Δουλεύοντας σε στενή συνεργασία με ειδικούς στο UNODC και παράλληλα με άλλες συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλει η FIFA, το Πρόγραμμα Παγκόσμιας Ακεραιότητας είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για την προστασία της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου. Για να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη ικανοτήτων εντός των ομοσπονδιών-μελών, για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων σε τοπικό επίπεδο» είπε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ακεραιότητας, η FIFA ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα ξεκινήσει σύντομα την πρώτη εμπιστευτική διαδικτυακή πλατφόρμα παραγόντων ακεραιότητας (FIFA Integrity Officers Community Platform) για τη δημιουργία ενός παγκοσμίου δικτύου ιθυνόντων, προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία τους και να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την πρόληψη και την καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και την προώθηση της ακεραιότητας στο ποδόσφαιρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης