Η ανεξάρτητη επιτροπή δεοντολογίας της FIFA απάλλαξε τον πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, από οποιαδήποτε φερόμενη παραβίαση του κώδικά της, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη (19/08) από την ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου.

Οι ελβετικές αρχές τον περασμένο μήνα αποφάσισαν να κινήσουν ποινικές διαδικασίες εναντίον του Ινφαντίνο, για να εξετάσουν συναντήσεις μεταξύ του «ισχυρού άνδρα» της FIFA και του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, Μάικλ Λομπέρ. Οι δυο τους αρνήθηκαν οποιαδήποτε παρανομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με βάση τις διαθέσιμες μέχρι σήμερα πληροφορίες, καμία πτυχή της συμπεριφοράς που αναλύθηκε δεν αποτελεί παραβίαση των κανονισμών της FIFA» αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από την παγκόσμια συνομοσπονδία, η οποία σημείωσε ότι είχε λάβει καταγγελία στις 21 Ιουνίου.

«… ορισμένες πτυχές δεν εμπίπτουν καν στις διατάξεις του κώδικα δεοντολογίας της FIFA, ούτε δικαιολογούν την έγκριση οποιουδήποτε είδους μέτρου, συμπεριλαμβανομένης της προσωρινής αναστολής», συμπληρώνεται.

Η FIFA ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ο ειδικός εισαγγελέας της Ελβετίας, Στέφαν Κέλερ, ο οποίος κίνησε τη διαδικασία, «δεν παρουσίασε σοβαρά στοιχεία ή νομική βάση για την έναρξη οποιασδήποτε έρευνας και δεν διαθέτει καμία λεπτομέρεια ως προς την ουσία της υπόθεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIFA εμπλέκεται στο χειρότερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία της το 2015, το οποίο οδήγησε σε πολλούς αξιωματούχους να κατηγορηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαφθορά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης