Την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία, επανέλαβε ο Αμπελ Φερέιρα. Με κατά μέσο όρο 2.598 ημερήσιους θανάτους από Covid-19, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βραζιλιάνικη έκδοση της ιστοσελίδας goal, ο Πορτογάλος πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, βλέπει τον κορωνοϊό ως τον μεγαλύτερο αντίπαλό του αυτή τη στιγμή.

«Είναι ο αντίπαλος που με ανησυχεί περισσότερο αυτή τη στιγμή. Πρέπει να βρούμε μια κοινή λύση και να προσπαθήσουμε γρήγορα να σταματήσουμε την τραγωδία που είμαστε μάρτυρες. Η Βραζιλία χρειάζεται να λάβει σοβαρά μέτρα για να σταματήσει αυτή η πανδημία, η οποία προφανώς θα αντικατοπτρίζεται στο ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Φερέιρα στην πορτογαλική εφημερίδα A Bola.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όποιος αποφασίζει, όποιος κυβερνά, πρέπει να έχει την τέλεια αίσθηση της ευθύνης. Περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ηγέτες να πάρουν σημαντικές θέσεις. Ανεξάρτητα από το αν θα κάνει λάθος ή όχι, ένας ηγέτης είναι ακριβώς αυτό, πρέπει να το κάνει, πρέπει να αναλάβει ρίσκα, να πάρει αποφάσεις. Ζούμε σε μια αβέβαιη στιγμή. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά για το τι θέλουμε, ειδικά για τους ηγέτες, γιατί το παράδειγμα προέρχεται από ψηλά. Εάν πρέπει να εγκαταλείψουμε κάτι, ας το κάνουμε για χάρη της υγείας. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί», πρόσθεσε ο Πορτογάλος, μιλώντας ακόμη και για τη διακοπή του ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα του Σάο Πάολο.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, που βρίσκεται στην Πορτογαλία, μαζί με την οικογένειά του, θα επιστρέψει στη Βραζιλία τις επόμενες μέρες, με ιδιωτικό αεροπλάνο, του χορηγού της Παλμέιρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης