Ο Τζον Φαν’τ Σιπ δήλωσε αισιόδοξος ότι στο «Ολίμπικο» θα δει μια ανταγωνιστική Ελλάδα απέναντι στην Ιταλία, στην αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για το 10ο όμιλο των προκριματικών στο Euro 2020 (12/10, 21:45, Comsote Sport 1, OPEN TV). Ο Ολλανδός εκλέκτορας σημείωσε επίσης ότι είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να δει κάποιους νέους παίκτες, ενώ στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ομάδα που θα προκριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ, το 2022.

«Ο Μαντσίνι έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά για να φέρει την Ιταλία σε αυτό το σημείο και το έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μένει να δούμε τι μπορούμε εμείς να κάνουμε. Στόχος μου είναι να αντιστρέψω την κατάσταση και να προκριθούμε στο Μουντιάλ του Κατάρ. Θέλω να δω ποιοι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν στα παιχνίδια», δήλωσε ο Φαν’τ Σιπ στη συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνώστης του ιταλικού ποδοσφαίρου, καθώς είχε θητεύσει ως παίκτης στην Τζένοα, ανέφερε ότι «όσον αφορά την εμπειρία μου από την Ιταλία, θυμάμαι τα ματς με τη Σαμπντόρια. Στα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας θέλω να δω τι μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά. Ξέρω τι μπορούν να κάνουν ο Σωκράτης και ο Μανωλάς, θέλω να δω και τους άλλους. Μίλησα μαζί τους και τους εξήγησα ότι δεν θα είναι σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είναι ξανά στην Εθνική ομάδα».

Όσο για το τι θα ήθελε να δει από τους ποδοσφαιριστές του; «Αυτό που θα ήθελα να δω από τα παιδιά είναι ότι μπορούν να παίξουν απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Θέλω να δω σίγουρα να ακολουθούν το πλάνο. Επιπλέον, είναι μία σπουδαία εμπειρία. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να δω μία ομάδα που μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στην Ιταλία».

Ο Ολλανδός προπονητής ρωτήθηκε αν και με άλλες ήττες θα πέσει η ψυχολογία της ομάδας. «Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Φυσικά και δεν φοβάμαι, πιστεύω στην αναδιοργάνωση. Όταν θέλεις να κάνεις επανεκκίνηση μπορεί τα αποτελέσματα να μην είναι θετικά στην αρχή», απάντησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους διεθνείς εκπροσώπησε ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική». Ερωτηθείς για το κλίμα στην Εθνική ομάδα, τις κλήσεις του Φαν’τ Σιπ και την παρουσία κάποιου κινήτρου, ο αριστερός μπακ της Χοφενχάιμ απάντησε: «Όσον αφορά στις απουσίες, είναι επιλογές του προπονητή. Σεβόμαστε ό,τι λέει και υπακούμε στο πλάνο του. Όσο για το κίνητρο, είναι πως παίζουμε στην Εθνική, όχι στις ομάδες μας. Πάντα έχεις κίνητρο με μία μεγάλη Εθνική απέναντί σου, όπως της Ιταλίας, που έχει μεγάλα αστέρια».

Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Νομίζω ότι δεν είναι τόσο σημαντικό να χαλάσουμε τη γιορτή των Ιταλών. Να κάνουμε μία καλή εμφάνιση για εμάς, αυτό είναι το σημαντικό. Εμείς φέραμε την κατάσταση εδώ και πρέπει να το γυρίσουμε. Δεν μας απασχολεί εάν είναι η Αρμενία ή η Ιταλία. Πρέπει να παίξουμε καλά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης