Χαρούμενος για την πρώτη νίκη του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, αλλά και προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Τζον Φαν Σιπ μετά τη λήξη του αγώνα με τη Βοσνία.

Σε έναν αγώνα «τελικό» για τους φιλοξενούμενους και βαθμολογικά αδιάφορο για τους «γαλάζιους» η ελληνική ομάδα έκανε μια εμφάνιση… άλλου επιπέδου, καθήλωσε τους «Βραζιλιάνους των Βαλκανίων», όπως αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται οι Βόσνιοι κι έδειξε ότι έχει μπει στον σωστό δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, να ξεκινάει η επίθεση από την άμυνα και αυτό πιστεύω μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους παίκτες να το κάνουμε», σχολίασε ο Ολλανδός εκλέκτορας για την εμφάνιση της ομάδας του.

Για την επιλογή του Σταφυλίδη να παίξει αριστερός στόπερ, που αιφνιδίασε τους πάντες αλλά αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη, είπε ότι «ο Σταφυλίδης μπορεί να παίξει ως κεντρικός αμυντικός. Ξέραμε ότι μπορεί να παίξει, είναι ένας παίκτης με μεγάλη ταχύτητα και ενέργεια».

Ως προς την αγωνιστική φιλοσοφία του ανέφερε πως «θέλουμε να παίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Δεν λέω ότι παίζαμε λάθος πριν, αλλά θέλουμε να παίζουμε επιθετικά πια. Το πλάνο για το Κατάρ δεν έχει αλλάξει, βλέπουμε ακόμα παίκτες και να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και κατέληξε λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε στα 90 λεπτά. Αυτή ήταν μόνο η αρχή, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και να είμαστε σε εγρήγορση».

Εξίσου χαρούμενος ήταν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, όχι μόνο για τη νίκη αλλά και από την εμφάνιση. Όλος ο κόσμος είδε πως αυτή η Εθνική έχει μέλλον και ανασυγκροτείται με στόχο του Μουντιάλ του Κατάρ. Πρέπει να εμπιστευτούμε τα παιδιά και τον προπονητή. Έχουμε χρόνο και ικανότητα, όταν έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι. Δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, να συνεχίσουμε τη δουλειά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης