Η εθνική Ολλανδίας δεν θα υποτιμήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην αυριανή (3/12) μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των «16» του Μουντιάλ, όπως δήλωσε ο Λουίς Φαν Γκάαλ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής των «οράνιε» δέχθηκε σχεδόν τον ίδιο αριθμό ερωτήσεων τόσο για το μέλλον του, όσο και για τον «νοκ άουτ» αγώνα με τους Αμερικανούς.

Ο 71 ετών τεχνικός χαρακτήρισε πολύ δυνατή την ομάδα των ΗΠΑ, ενώ δημοσιογράφοι από το Βέλγιο τον προέτρεψαν να αναλάβει τα «ηνία» της εθνικής ομάδας της χώρας τους, μετά τη χθεσινή αποχώρηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ από το «τιμόνι» των «κόκκινων διαβόλων». «Πρέπει να πείσετε τη γυναίκα μου» είπε στους Βέλγους ο Φαν Γκάαλ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει διευκρινιστική ερώτηση από Αφρικανό δημοσιογράφο για το αν θα ήταν προετοιμασμένος να μετακομίσει στο Βέλγιο. «Δεν νομίζω, αλλά πρέπει να κρατάς τις επιλογές σου ανοιχτές» αστειεύτηκε στη συνέχεια ο πολύπειρος προπονητής, προτού επιστρέψει στον αγώνα με τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ΗΠΑ έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν μια έξοχη ομάδα, θα έλεγα ακόμη και μια από τις καλύτερες ομάδες, μια ομάδα που είναι καλά συντονισμένη, αλλά δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε» τόνισε ο Φαν Γκάαλ ενόψει της αναμέτρησης στο “Khalifa International Stadium” και συνέχισε: «Οι ΗΠΑ είναι μια πολύ ενεργητική ομάδα, έχουν σωματικά δυνατούς παίκτες και αυτό είναι δύσκολο για κάθε αντίπαλο και μπορείς να το καταλάβεις από τα αποτελέσματά τους, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε και να αποκλείσουμε τις ΗΠΑ».

Η Ολλανδία προκρίθηκε στους «16» ως πρώτη από τον Α΄ όμιλο, ωστόσο δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις της, εξαιρουμένου του Κόντι Γκάκπο, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ στα ισάριθμα ματς του γκρουπ. Όπως έχει κάνει στη διάρκεια της διοργάνωσης, ο Φαν Γκάαλ απέρριψε την κριτική που δέχονται οι «οράνιε» για τη μέχρι στιγμής εικόνα τους στο τουρνουά: «Κατ’ αρχήν, θα έλεγα ότι αρχίσαμε με ένα ρόστερ με πολλούς παίκτες, οι οποίοι δεν ήταν αγωνιστικά έτοιμοι. Σε όλους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν και περάσαμε τη φάση των ομίλων αρκετά ομαλά» υπογράμμισε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός.

Ο Φαν Γκάαλ κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την άποψη που εξέφρασε ο Μέμφις Ντεπάι, ότι τα πρόσφατα προβλήματα τραυματισμών του είναι παρελθόν και πως θα προτιμούσε να παίξει στην εθνική Ολλανδίας πλάι στον Στίβεν Μπεργκβάιν, με τον Γκάκπο ως πλέι μέικερ, και απέρριψε την «πρόταση» του επιθετικού της Μπαρτσελόνα. «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, ότι οι παίκτες εκφράζουν τις απόψεις τους, αλλά αν είναι λογικό ή όχι, αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη, ειδικά στην Ολλανδία» υπογράμμισε ο 71χρονος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νικητής του αυριανού αγώνα θα αντιμετωπίσει στις 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης, την Αργεντινή ή την Αυστραλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης