Το προτεινόμενο σχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού παρουσίασε κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου ο Λευτέρης Αυγενάκης. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, για την εναρμόνιση με την ολιστική μελέτη των FIFA-UEFA που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και για το καθεστώς λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων.

Όπως είχε προαναγγελθεί, το νέο νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Αθλητισμού προβλέπει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου, η οποία θα ισχύσει από την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2021-22), αλλά και αυστηροποίηση των όρων συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο, εγγυητική επιστολή).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των μεταγραφών ερασιτεχνών αθλητών, μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους. Η διάταξη αυτή αφήνει κάθε ερασιτέχνη αθλητή ελεύθερο να επιλέξει το σωματείο όπου θα συνεχίσει την καριέρα του, μετά την ενηληκίωσή του, ενώ προβλέπει την καταβολή τροφείων σε περίπτωση μεταπήδησης από ερασιτεχνική σε επαγγελματική ομάδα. Η διάταξη αυτή εισάγεται με σκοπό να προστατεύσει τα δικαιώματα και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας των αθλητών, θέτοντας ως εύλογο όριο το 18ο έτος της ηλικίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης