Παίκτριες της Hestia FC, η οποία είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα προσφύγων και μεταναστριών στην Ελλάδα, παρακολούθησαν από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ το νικηφόρο παιχνίδι της εθνικής μας με τη Φινλανδία, για τα προκριματικά του EURO 2020, έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Πολλές εξ αυτών, που συνοδεύονταν από εκπροσώπους του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, παρακολούθησαν για πρώτη φορά επίσημο ευρωπαϊκό αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίωσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και έζησαν με ένταση και ενθουσιασμό τις προσπάθειες των διεθνών μας, ενώ στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη της «γαλανόλευκης».

Η δράση εντασσόταν στο κοινωνικό πρόγραμμα της ΕΠΟ «Στο ίδιο γήπεδο/Same Field», το οποίο αποτελεί μέρος του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου της ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού».

Αυτό υλοποιείται από τη διεύθυνση στρατηγικής ανάπτυξης και έχει ως κεντρικό στόχο την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών συμμετοχής στο άθλημα για όλους και την ένταξη στην ελληνική και ευρωπαϊκή κουλτούρα ευαίσθητων και αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι για τη σεζόν 2019-2020 έχει προγραμματιστεί μια σειρά κοινών δράσεων ΕΠΟ- Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τη συμμετοχή της Hestia FC σε κοινωνικές και αναπτυξιακές δράσεις της Ομοσπονδίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης