Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην ιστορία της εθνικής ομάδας της χώρας απέσπασε το Κατάρ στο φιλικό με την Ελβετία. Οι διοργανωτές του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου επικράτησαν με 1-0, επί ελβετικού εδάφους.

Το Κατάρ, παρότι βρίσκεται στην 96η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA, κατάφερε να πάρει το σπουδαίο «διπλό» στο 86ο λεπτό με το γκολ του Ακράμ Αφίφ, στο ματς το οποίο παρακολούθησαν περίπου 4.000 θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ελβετοί είχαν δύο δοκάρια, με τον Μίκαελ Λανγκ στο πρώτο 45λεπτο και στο δεύτερο μέρος με τον Κρίστιαν Φάσναχτ, ενώ αρκετές ευκαιρίες έχασαν και οι φιλοξενούμενοι για να φτάσουν σε πιο ευρεία νίκη.

Το Κατάρ, που δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε Μουντιάλ, έχει επικρατήσει στα 4 από τα 5 τελευταία ματς που έδωσε, συμπεριλαμβανομένου και αυτού επί του Ισημερινού τον περασμένο μήνα με το «χορταστικό» 4-3.

Απογοητευμένος παρουσιάστηκε μετά τον αγώνα ο τεχνικός των Ελβετών, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς: «Στο πρώτο μέρος ήμασταν κακοί, στο δεύτερο κάπως καλύτεροι, ωστόσο μπορώ να πω ότι οι αντίπαλοί μας άξιζαν τη νίκη».

Η Ελβετία θα φιλοξενήσει το Βέλγιο την προσεχή Κυριακή (18/11) στο πλαίσιο του Nations League.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης