Την 1η Ιουνίου 2019 η Ισπανία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχασαν τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, πρώην αστέρι της Σεβίλλης, της Άρσεναλ, της Ρεάλ και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, λόγω της υψηλής ταχύτητας, σκότωσε τον Ρέγιες και ο πόνος της οικογένειάς του δεν έχει εξασθενήσει από τότε.

Ο Πάκο Ρέγιες, πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστή, δήλωσε στο Vamos, ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού Movistar: «Φεύγω από το σπίτι μόνο για να πάω στο νεκροταφείο στις 9 το πρωί και να επιστρέψω ύστερα. Η σύζυγός μου έχει χάσει 40 κιλά και ποτέ δεν βγήκε έκτοτε έξω από το σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας πόνος αβάσταχτος για το ατύχημα, που είχε συμβεί μετά από μια πρωινή προπόνηση με τη νέα ομάδα του Ρέγιες, την Εξτρεμαδούρα. Και οι σκέψεις των γονέων επιστρέφουν πάντα σε αυτό το ατύχημα, που ακολουθήθηκε από πυρκαγιά κοντά στην Alcalá de Guadaira.

Ο Πάκο Ρέγιες διαβεβαιώνει ότι δεν παρακολουθεί πια ποδόσφαιρο. «Δεν έχω δει κανένα παιχνίδι, τίποτα. Μόνο το αφιέρωμα στην Εξτρεμαδούρα. Δεν παρακολουθήσαμε καν το ντέρμπι (Σεβίλλη-Μπέτις): αυτές οι μέρες μάς το θυμίζουν περισσότερο απ΄ όλα τα άλλα και, επομένως, είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μας συμβεί».

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι «η Σεβίλλη ήταν τα πάντα γι΄ αυτόν». Λογικό, αφού υπήρξε ο σύλλογος όπου έπαιξε για 10 χρόνια και κατάκτησε το Europa League τρεις συνεχείς φορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ιβάν Ράκιτιτς, που τώρα αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα αλλά ήταν συμπαίκτης του Ρέγιες από το 2011 έως το 2014 στη Σεβίλλη, συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα. Ο Κροάτης άσος ήταν μεταξύ των ποδοσφαιριστών που επλήγησαν περισσότερο από το θάνατο του φίλου του.

«Αν ήταν δυνατόν να φορέσω μια μέρα τη φανέλα με το νούμερο “10” στη Σεβίλλη, θα ήταν πολύ ξεχωριστό για μένα. Μια υπερηφάνεια, να μπορώ να αποτίσω φόρο τιμής, με τον αριθμό που φορούσε», είπε ο Ράκιτιτς.

Πλέον, η οικογένεια Ρέγιες εμπιστεύεται την ποδοσφαιρική καρδιά της στον γιο του «μαργαριταριού της Utrera», τον Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες Λόπεθ, το 12χρονο ταλέντο των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, που ίσως προορίζεται να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης