Η Εθνική ομάδα επικράτησε 2-1 της Ονδούρας στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι. Ο Τζον Φαν’τ Σιπ δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα εν όψει του κρίσιμου αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ με την Γεωργία (31/3). Τα γκολ της Εθνική πέτυχε ο Παυλίδης στο 14’ και το 59’, ενώ για την Ονδούρα ισοφάρισε στο 40’ ο Ροντρίγκες. Ντεμπούτο έκαναν οι Δουβίκας και Αλεξανδρόπουλος. Στο γήπεδο βρέθηκε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική έπαιξε ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο, είδε τον Βαγγέλη Παυλίδη να επιστρέφει στα γκολ σκοράροντας δις και τους Δουβίκα, Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν το χρίσμα του διεθνή.

Μετά την παρέλευση του πρώτου δεκάλεπτου, όταν και κόπασε η πίεση που άσκησαν οι Λατινοαμερικανοί πολύ ψηλά, η ελληνική ομάδα ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε να επισκέπτεται τακτικά την περιοχή του Μένιγιαρ.

Στα πρώτα 45 λεπτά η Εθνική ομάδα άσκησε απόλυτη κυριαρχία, αλλά οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και η ατυχία (δοκάρι), σε αντιδιαστολή με την τύχη της Ονδούρας που σκόραρε ένα γκολ μετά από κόντρα, συνέβαλαν ώστε το ημίχρονο να ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκορ στην Τούμπα άνοιξε στο 14ο λεπτό, όταν από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή η μπάλα έφτασε με ταχύτητα στον Φορτούνη που μπήκε από δεξιά, γύρισε την μπάλα και ο επερχόμενος Παυλίδης πλάσαρε με χαρακτηριστική άνεση και στιλ με το αριστερό.

Ακολούθησε ένα δίλεπτο (19΄-20΄) στο οποίο ο Τζόλης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη δεύτερη όταν από πάσα του Γιακουμάκη βρέθηκε απέναντι στην εστία και από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε πάνω από το δοκάρι.

Στο 31΄ ο Μάνταλος επιχείρησε εκτός περιοχής το αριστερό διαγώνιο συρτό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στο αριστερό δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Τζόλης έχασε νέα ευκαιρία.

Αφού λοιπόν δεν έγινε το 2-0 η Ονδούρα άρχισε να έχει απαιτήσεις, είχε ευκαιρία στο 37΄ με την κεφαλιά του Μπένγκτσον να καταλήγει στα χέρια του Διούδη και ισοφάρισε στο 40΄. Από εκτέλεση φάουλ του Φλόρες η μπάλα βρίσκει στα σώματα, ο Ροντρίγκες σούταρε εκ νέου, η μπάλα βρήκε στον Μαυροπάνο και κατέληξε στα δίχτυα.

Το δεύτερο ημίχρονο υπήρξε διάστημα αλλαγών και σχημάτων για τον Φαν΄τ Σιπ, όμως ακόμη κι έτσι η ελληνική ομάδα συνέχισε να παίζει καλό ποδόσφαιρο και στο 59΄ ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ, πάλι με τον Παυλίδη, που εκμεταλλεύτηκε τη ζυγισμένη σέντρα του Μασούρα και νίκησε με κεφαλιά τον Μένιγιαρ για το 2-1, σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μασούρας πλάσαρε κι ο Άλβαρες έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, για να χάσει την ευκαιρία για ισοφάριση η Ονδούρα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φιγκερόα.

Ελλάδα – Ονδούρα 1-1 (Cosmote Sport 1, OPEN TV)

Γκολ: 14′ Παυλίδης, 40′ Ροντρίγκες, 59′ Παυλίδης

 

 

 

Κίτρινες κάρτες: Σβάρνας, Τζόλης – Μεχία, Φιγκερόα

Κόκκινες κάρτες:

Ελλάδα: Διούδης, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Μαυρίας, Κυριακόπουλος (77′ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μάνταλος (83′ Μπακασέτας), Φορτούνης (46′ Λμηνιός), Τζόλης (46′ Μασούρας), Παυλίδης (62′ Παυλίδης), Γιακουμάκης (46′ Δουβίκας).

Ονδούρα:  Μένιγιαρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία (65′ Τόρο), Ακόστα (65′ A. Λόπες), Φλόρες, Μπένγκστον (65′ Μόγια), Έλις, Άβιλα (46′ Κ. Λόπες).

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης