Οι Τούρκοι παίκτες, αμέσως μετά το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο Παρίσι, μαζεύτηκαν μπροστά από τους φιλάθλους στο Stade de France και επανέλαβαν τον στρατιωτικό χαιρετισμό!

«Παίζω για την εθνική ομάδα και όταν το κάνω, η πολιτική είναι αλλού. Παίζουμε ποδόσφαιρο, αλλά είμαστε 100% με το έθνος μας. Αν και πάντα δεν είναι όλα όμορφα» είπε μετά τον αγώνα ο επιθετικός της Μίλαν, Χακάν Τσαχάνογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίνδαλμα στην Τουρκία έχει γίνει ο αμυντικός της Γιουβέντους, Μερίχ Ντεμιράλ. Μέσα από το Twitter, έστειλε ένα νέο μήνυμα: «Ευτυχισμένος είναι αυτός που ονομάζεται Τούρκος», συνοδευόμενο από τρεις σημαίες της Τουρκίας.

Μία φράση που είπε για πρώτη φορά ο Κεμάλ Ατατούρκ, πρώτος πρόεδρος της δημοκρατικής Τουρκίας, το 1933, στη δέκατη επέτειο από τη γέννηση της τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Μπουράκ Γιλμάζ παραδέχθηκε μετά την ισοπαλία (1-1) με τη Γαλλία στο Παρίσι: «Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, πήγαμε στο γήπεδο σκεπτόμενοι τη δύσκολη κατάσταση στη χώρα μας. Μπορούμε να νικήσουμε ή να χάσουμε, αλλά είναι μία όμορφη γενιά. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις μακριά από το σπίτι, αλλά όλοι οι Τούρκοι και οι άνθρωποι του Αλλάχ είναι ικανοποιημένοι από εμάς. Το ποδόσφαιρο είναι ένα στοιχείο που μπορεί να μας κάνει ευτυχείς σε αυτήν την περίοδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τερματοφύλακας Μερτ Γκιουνόκ είπε: «Στις δύσκολες ημέρες που περνά η χώρα μας, δώσαμε χαρά και εμψυχώσαμε τους στρατιώτες μας, είμαστε χαρούμενοι. Είναι ένα ιστορικό βράδυ, θα θέλαμε να νικήσουμε τη Γαλλία, αλλά μιλάμε για τους παγκόσμιους πρωταθλητές, δεν είναι όλοι που μπορούν να τους βάλουν σε δύσκολη θέση».  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης