Στην ΑΕΚ κατέληξε ο τίτλος στο futsal μετά την απόφαση για οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πάνω από τον Δούκα, και στέφθηκαν πρωταθλητές για δεύτερη διαδοχική φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΕΠΣΣ έλαβε τις αποφάσεις της για την τύχη των φετινών πρωταθλημάτων σάλας, μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου το πρωί της Τετάρτης (6/5).

Έτσι, λοιπόν, οι αγώνες δεν θα συνεχιστούν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πρωταθλήτριες αναδεικνύονται οι ομάδες που ήταν στην κορυφή της κανονικής περιόδου. Παράλληλα, αποφασίστηκε πως δεν πέφτει καμία ομάδα φέτος και ανεβαίνουν οι δυο πρώτες από τη Β’ Εθνική, ως εκ τούτου το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες και θα χωριστούν σε δυο ομίλους των επτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό σημαίνει πως η Καλλιθέα και το Ρέθυμνο παραμένουν στη μεγάλη κατηγορία και προβιβάζονται το πρωτοπόρο Φάληρο και η δεύτερη Κόμπρα από τη Β’ Εθνική, ενώ πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ΑΕΚ στη Stoiximan.gr Futsal Super League, ως πρώτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος (ήταν στο +4 από τον Δούκα).

Οι παραπάνω αποφάσεις θα συμπεριληφθούν στις τροποποιήσεις των Προκηρύξεων 2019-20 και θα έχουν άμεση ισχύ, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΕΠΣΣ:

“ΠΡΟΣ: Τα σωματεία Σάλας
Κύριε Πρόεδρε,

Το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ συνεδρίασε εκτάκτως και με πλήρη απαρτία σήμερα Τετάρτη 06/05/2020, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας με την εξάπλωση του Covid-19 και τις συνέπειές της, προκειμένου να συζητήσει για την τύχη των πανελληνίων πρωταθλημάτων ευθύνης ΠΕΠΣΣ.

Οι αποφάσεις που λήφθηκαν είναι οι κάτωθι:

1. Το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη αφενός την αδυναμία να συνεχίσει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων λόγω των συνθηκών που επικρατούν, σύμφωνα με τους υγειονομικούς όρους που έχουν τεθεί από τη Διεθνή Ομοσπονδία και αφετέρου κυρίως την απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ στις 29/04/2020 για τη διεξαγωγή όλων των πρωταθλημάτων και κυπέλλων ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η οριστική αναστολή των παραπάνω διοργανώσεων, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του Covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασής του, αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην οριστική διακοπή όλων των διοργανώσεων ευθύνης ΠΕΠΣΣ. Στη συνέχεια και σε εκτέλεση της ιδίας απόφασης της ΕΠΟ, το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ, επικύρωσε τις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων, ως είχαν κατά την ημερομηνία της διακοπής τους.

2. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα και ανακηρύσσει πρωταθλητές όλων των κατηγοριών τους πρωτοπόρους των κατατάξεων ανά πρωτάθλημα.

3. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α’ Εθνική στη Β’, δεδομένου ότι εκκρεμούσε ο αγώνας του 2ου γύρου της κανονικής περιόδου μεταξύ των δύο ομάδων που ισοβαθμούσαν και που μάχονταν για την αποφυγή του απ’ ευθείας υποβιβασμού.

4. Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προβιβαστούν στην Α’ Εθνική οι ομάδες που βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας κατά τη διακοπή του πρωταθλήματος και είχαν το δικαίωμα ανόδου.

5. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι μετά τη λήψη των παραπάνω αποφάσεων και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής περιόδου 2020-21 με συμμετοχή 14 ομάδων, να διεξάγει το προαναφερόμενο πρωτάθλημα σε δύο (2) ομίλους, των επτά (7) ομάδων ο καθένας. Στον κάθε όμιλο θα τεθούν επικεφαλής οι δύο πρώτοι της Α’ Εθνικής. Η συμπλήρωση του κάθε ομίλου εν συνεχεία, θα γίνει κατόπιν κλήρωσης που θα διενεργηθεί κάθε φορά μεταξύ του ζευγαριού των ομάδων που έπεται (π.χ. κλήρωση μεταξύ 3ου και 4ου, μεταξύ 5ου και 6ου κ.ο.κ).

6. Οι παραπάνω αποφάσεις θα συμπεριληφθούν στις τροποποιήσεις των Προκηρύξεων 2019-20 και θα έχουν άμεση ισχύ, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-21, κάνοντας χρήση και εναρμονιζόμενοι με τη σχετική Π.Ν.Π. που κατέθεσε στη Βουλή ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης