Δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων η πρόταση για ενοποίηση της Super League 2 και της Football League στο σημερινό Δ.Σ της εκτελεστικής επιτροπής των πρωταθλημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση για τη διεξαγωγή πρωταθλήματος σε δύο ομίλους των 16 ομάδων τέθηκε σε ψηφοφορία και παρά το γεγονός ότι 10 ομάδες ψήφισαν υπέρ (πέντε ψήφισαν κατά), δεν υπήρξε η απαιτούμενη πλειοψηφία (3/4).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει ότι το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και πως παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί αναδιάρθρωσης με 18 ομάδες στη Super League, 16 στη Super League 2 και 14 στη Football League.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η αγωνιστική περίοδος 2020-21 να αρχίσει στις 4 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης