Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Μαρσέιγ πήρε τη μεγάλη νίκη με 4-1, πρώτη μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στο ξεκίνημα του 4ου γκρουπ. Νωρίτερα, η Μπάγερν είχε διαλύσει με 5-0 την Βικτόρια Πλζεν.

Το ματς στο «Βελοντρόμ» καθυστέρησε να ξεκινήσει, λόγω κυκλοφοριακών προβλημάτων κατά την άφιξη των δύο ομάδων, κι όταν έγινε αυτό η Σπόρτινγκ μπήκε με γκολ… από τ΄ αποδυτήρια (1΄ Τρινκάο). Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν εντελώς, κυρίως από τα τραγικά λάθη του γκολκίπερ της Αντόνιο Αντάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε τα δώρα του Ισπανού και κατάφερε πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου να έχει «καθαρίσει» ουσδιαστικά το παιχνίδι, υποχρεώνοντας τους Πορτογάλους στην πρώτη τους ήττα μετά από δύο σερί νίκες.

Ο 35χρονος «πορτιέρε» απομάκρυνε λανθασμένα τη μπάλα στο 13΄, αυτή βρήκε στο απλωμένο πόδι του Σάντσες και κατέληξε στα δίχτυα (1-1). Τρία λεπτά μετά από δική του κακη μεταβίβαση, οι Γάλλοι πήραν προβάδισμα με την κεφαλιά του Χαρίτ, ενώ στο 23΄ ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την παρουσία του στο γήπεδο.

Έκανε λάθος εκτίμησε της μπάλας, με αποτέλεσμα να τη διώξει με το χέρι εκτός περιοχής κι αμέσως ο διαιτητής Μάσα του έδειξε το δρόμο προς τ΄ αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ήρθε και το τρίτο γκολ για την ομάδα του Ντούντορ στο 28΄ για να τελειώσει ουσιαστικά ο αγώνας στο σημείο εκείνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πέρασε αλλαγή στο 46ο λεπτό για τα «Λιοντάρια» (πήρε την θέση του Πέδρο Γκονσάλβες) και είχε ένα πολύ καλό σουτ στο 51΄, που έφυγε ελάχιστα άουτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης