Το Euro 2020 στη σέντρα! Μετά από καθυστέρηση ενός έτους λόγω της πανδημίας του Covid-19, Τουρκία και Ιταλία (22:00, ΑΝΤ1) κοντράρονται στην «Αιώνια Πόλη» στο εναρκτήριο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

Η αναμέτρηση σηματοδοτεί την έναρξη ενός τουρνουά 51 αγώνων, με τις ομάδες να αναμετριούνται με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης. Με 24 ομάδες σε 11 πόλεις και 11 διαφορετικές χώρες, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δράση θα ξεκινήσει σήμερα 11 Ιουνίου, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της 11ης Ιουλίου στον «ναό του ποδοσφαίρου», το «Γουέμπλεϊ».

Η φάση των ομίλων θα διαρκέσει περίπου 2 εβδομάδες (11 Ιουνίου-23 Ιουνίου), ενώ καθένας θα φιλοξενείται σε δύο πόλεις. Οι ώρες έναρξης των αγώνων είναι τρεις (16:00, 19:00 και 22:00), ενώ τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ελλάδα έχει αναλάβει ο ΑΝΤ1, ο οποίος θα προχωρήσει σε συμπαραγωγές με τη NOVA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Όμιλοι

1ος: Τουρκία, Ιταλία, Ουαλία, Ελβετία (οι αγώνες θα διεξαχθούν σε Ιταλία και Αζερμπαϊτζάν)

2ος: Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Ρωσία (σε Δανία και Ρωσία)

3ος: Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία (σε Ολλανδία και Ρουμανία)

4ος: Αγγλία, Κροατία, Σκωτία, Τσεχία (σε Αγγλία και Σκωτία)

5ος: Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Σλοβακία (σε Ρωσία και Ισπανία)

6ος: Ουγγαρία, Πορτογαλία, Γαλλία, Γερμανία (σε Ουγγαρία και Γερμανία)

*Το εισιτήριο παίρνουν οι δύο πρώτοι κάθε γκρουπ και ο τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

Φαβορί η Ιταλία – Επικίνδυνη η Τουρκία

Έχοντας ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, με απαραβίαστη την εστία της μέσα στο 2021 αλλά και με τον παράγοντα «έδρα» στο πλευρό της, η «σκουάντρα ατζούρα» μπαίνει ως φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση του Α΄ Ομίλου απέναντι στην Τουρκία, που, με τη σειρά της, κατάφερε να φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης χάρη σε εκπληκτικές ανατροπές και γκολ στα τελευταία λεπτά της προκριματικής φάσης. Στις κερκίδες θα βρίσκονται περίπου 16.000 φίλαθλοι, που θα θελήσουν να δώσουν ώθηση στην Ιταλία.

 «Μία νίκη μας ή μία ισοπαλία ίσως φέρει αναταραχή στον όμιλο. Θέλουμε να δείξουμε από την αρχή πόσο δυνατοί είμαστε» είπε ο Σενιόλ Γκιουνές, που ζήτησε από τους παίκτες του να μη φοβηθούν τον αντίπαλο. Δυνατή ομάδα, τεχνικά και σωματικά, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα ή φαβορί στον όμιλο».

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Πιθανές Συνθέσεις

Τουρκία (Σενιόλ Γκιουνές): Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μεράς, Γιοκουσλού, Τουφάν, Τσαλχάνογλου, Ουντέρ, Κενάν, Γιλμάζ

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντζι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Λοκατέλι, Μπεράρντι, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε.

Οι 11 πόλεις υποδοχής

Δουβλίνο και Μπιλμπάο βγήκαν από τη λίστα των χωρών υποδοχής, εκεί που εισήλθε η Σεβίλλη, διαμορφώνοντας σε 11 τον τελικό αριθμό των πόλεων που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020, της διοργάνωσης που ήταν προγραμματισμένη για πέρυσι το καλοκαίρι και μετατέθηκε για το 2021 (11/6-11/7), εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Έτσι οι 24 φιναλίστ θα αγωνιστούν σε ένδεκα και όχι σε δώδεκα διαφορετικές πόλεις, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Οι 11 πόλεις: Άμστερνταμ, Μπακού, Σεβίλλη, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μόναχο, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη.

Η UEFA αποφάσισε για το Euro 2020 να αναθέσει τη διοργάνωση σε διαφορετικές πόλεις και κράτη γιορτάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Όλες οι αναμετρήσεις θα πραγματοποιηθούν παρουσία φιλάθλων καθώς ο σχεδιασμός της UEFA σε συνεργασία με τις πόλεις περιλαμβάνει την έκδοση τουλάχιστον 14.500 εισιτηρίων σε κάθε γήπεδο.

Οι επιλογές των πόλεων έγιναν με βάση τα μέτρα που ισχύουν στην κάθε πόλη αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, τη διασπορά των αγώνων σε όλη την Ευρώπη, την καταλληλότητα και το πόσο σύγχρονα είναι τα γήπεδα, αλλά και το ποσοστό που μπορούν να γεμίσουν τα γήπεδα. Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η παρουσία κοινού στους αγώνες.

Η Ζούγκλα σε ρυθμούς Euro

Μπορεί η εθνική μας ομάδα να μην κατάφερε να εξασφαλίσει μία θέση στη διοργάνωση που κατέκτησε το 2004, όμως η γιορτή θα συγκεντρώσει τα φώτα προσφέροντας μεγάλες στιγμές και έντονες συγκινήσεις.

Το zougla.gr, όπως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση, έτσι και σε αυτή θα προσφέρει στο αναγνωστικό του κοινό την πληρέστερη ενημέρωση για το Euro 2020 αναπτύσσοντας την ειδησεογραφία και τη θεματολογία για όλα τα τεκταινόμενα αθλητικά και μη που αφορούν το Euro 2020. Η Ευρώπη από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου θα φορέσει τα γιορτινά της με 11 διαφορετικές πόλεις από 11 διαφορετικές χώρες να φιλοξενούν τους 51 αγώνες από τους 6 ομίλους μέχρι και τον τελικό.

Η νέα κατηγορία από την κεντρική σελίδα

Η νέα κατηγορία του zougla.gr «Euro 2020» θα χωριστεί σε πέντε υποκατηγορίες με στόχο να καλυφθούν όλες οι πτυχές της γιορτής του ποδοσφαίρου. Οι υποκατηγορίες είναι οι εξής: «Αγωνιστικά Νέα», «Επικαιρότητα», «Lifestyle», «Πάμε Στοίχημα» και «Το πανόραμα του Euro».

 

-Η κατηγορία «Αγωνιστικά Νέα» θα φιλοξενεί όλες τις ειδήσεις που αφορούν το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Δηλώσεις, αγώνες και παραλειπόμενα θα προσφέρουν σφαιρική ενημέρωση πριν, αλλά και μετά τη σέντρα.

-Επειδή το ποδόσφαιρο συνδέεται άμεσα με τα πολιτικά και τα κοινωνικά ζητήματα, η κατηγορία «Επικαιρότητα» θα καταγράφει όλες τις ειδήσεις σε εξωαγωνιστικό επίπεδο. Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, διαμαρτυρίες, πορείες διαδήλωσης, επεισόδια, αλλά και η καθημερινότητα στα δρώμενα της χώρας με κέντρο την πανδημία του κορωνοϊού θα συγκαταλέγονται στην υποκατηγορία.

-Η κατηγορία «Lifestyle» θα φιλοξενεί τη λαμπερή πλευρά του Euro, αλλά και τα ευτράπελα του τουρνουά. Οι wags που θα μετατρέψουν τις κερκίδες σε πασαρέλα, η δράση της showbiz που θα έχει άρωμα… ποδοσφαίρου, αλλά και τα διάφορα ζώα-γκουρού που θα προβλέπουν τα σκορ των αγώνων θα έρχονται στις οθόνες των αναγνωστών με ένα «κλικ».

-Στο «Προβλέψεις-Στοίχημα» θα αναρτώνται οι προβλέψεις από τη στοιχηματική ομάδα του zougla.gr, ενώ θα παρουσιάζονται ορισμένα στοιχήματα από το Κουπόνι. Στόχος είναι ο δρόμος για το ταμείο και η παρακολούθηση της διοργάνωσης από μία διαφορετική οπτική.

-Στην κατηγορία «Το πανόραμα του Euro» βασικό ρόλο θα έχει ολόκληρο το πρόγραμμα της διοργάνωσης. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα μετατρέπονται σε αποτελέσματα κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ενώ θα περιλαμβάνονται ακόμα οι βαθμολογίες των ομίλων.

Παράλληλα θα υπάρχουν ενημερωτικά κείμενα για τα ρόστερ των ομάδων, τα στάδια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, καθώς και χρηστικές πληροφορίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Συνολικά η νέα κατηγορία πρόκειται να προσεγγίσει το Euro 2020 από όλα τα επίπεδα προσελκύοντας το ενδιαφέρον και του πλέον απαιτητικού αναγνώστη. Η μπάλα πλησιάζει τη σέντρα και το zougla.gr είναι έτοιμο να την ακολουθήσει στο ταξίδι στα γήπεδα της Ευρώπης.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης