Ένας οπαδός της Χιμνάσια Λα Πλάτα, έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια επεισοδίων, που σημειώθηκαν στον αγώνα του πρωταθλήματος Αργεντινής, μεταξύ της ομάδας του και της Μπόκα Τζούνιορς, κοντά στο Μπουένος Άϊρες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιβεβαιώνω ότι υπάρχει νεκρός. Αυτό το άτομο πέθανε από καρδιακή ανακοπή», δήλωσε ο υπουργός Ασφαλείας της επαρχίας του Μπουένος Άιρες, Σέρτζιο Μπέρνι.

Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε ο εκλιπών, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν άνδρα 57 ετών, ο οποίος πέθανε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Οι συγκρούσεις άρχισαν έξω από το στάδιο Χουάν Καρμέλο Ζερίλο στην Λα Πλάτα, περίπου 50 χλμ νότια του Μπουένος Άιρες, όπου η ομάδα της Χιμνάσια φιλοξενούσε την Μπόκα Τζούνιορς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα για να διαλύσει οπαδούς που προσπάθησαν να εισέλθουν στο ήδη γεμάτο γήπεδο.

«Τα επεισόδια άρχισαν έξω από το γήπεδο και επεκτάθηκαν στις εξέδρες. Υπήρχαν περίπου 10.000 άνθρωποι γύρω από το γήπεδο που προσπαθούσαν να μπουν μέσα, άλλοι με εισιτήρια, άλλοι χωρίς. Όλοι έβλεπαν ότι το γήπεδο ήταν γεμάτο», δήλωσε ο Εντουάρντο Απαρίσιο, επικεφαλής της ένωσης για την πρόληψη της βίας στον αθλητισμό. «Όλα αυτά είναι υπό διερεύνηση», και συγκεκριμένα «οι ενέργειες της αστυνομίας», πρόσθεσε.

Ο αγώνας της Μπόκα Τζούνιορς με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Λίγκας, διακόπηκε στο 9ο λεπτό όταν τα δακρυγόνα έφθασαν μέσα στο γήπεδο.

«Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και δεν υπήρχαν άλλα εχέγγυα ασφάλειας», σχολίασε ο διαιτητής, Ερνάν Μαστράντζελο.

Στην συνέχεια, μερίδα θεατών εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο, αναζητώντας καθαρό αέρα, καθώς οι πύλες του γηπέδου είχαν κλείσει από την αστυνομία για να αποτραπεί η είσοδος όσων βρίσκονταν στους εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αρκετές δεκάδες θεατών, χρειάσθηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο, ενώ από λαστιχένια σφαίρα κτυπήθηκε και ένας εικονολήπτης αθλητικού τηλεοπτικού σταθμού.

Η συνάντηση ήταν η πιο σημαντική της 23ης ημέρας του πρωταθλήματος Αργεντινής. Ήταν η τελευταία ευκαιρία για τη Χιμνάσια να παραμείνει στη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς η Μπόκα Τζούνιορς επιχειρούσε να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

«Αυτό που επρόκειτο να γίνει ένα πάρτι, τελειώνει έτσι. Αυτό που συνέβη μας πληγώνει όλους, είναι τρομερό», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο τεχνικός διευθυντής της Μπόκα Τζούνιορς, Ούγκο Ιμπάρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης