Αποχώρηση από τον πάγκο της Βόρειας Ιρλανδίας ο Μάικλ Ο’Νιλ, μετά από οκτώ χρόνια στο «τιμόνι», λόγω των αλλαγών των προγραμμάτων που έφερε στις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων η πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας την Τετάρτη (22/04), ο Ο’Νιλ, ο οποίος είναι και προπονητής στη Στόουκ Σίτι (Championship), ετοιμαζόταν να οδηγήσει την εθνική Βόρειας Ιρλανδίας στον ημιτελικό των play offs του EURO 2020 με την Βοσνία/Ερζεγοβίνη, που ήταν αρχικά προγραμματισμένος για τις 26 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά με την UEFA να φαίνεται πως ετοιμάζεται να ορίσει το ματς για τον προσεχή Σεπτέμβριο, μετά την μετάθεση του EURO 2020 για το καλοκαίρι του 2021, ο 50χρονος προπονητής, τόνισε ότι αυτή είναι η κατάλληλη χρονικό περίοδος για να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του.

«Μετά από προσεκτική σκέψη και τις συζητήσεις που έγιναν με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας νομίζω ότι το πιο δίκαιο είναι να φύγω στην παρούσα χρονική περίοδο» ανέφερε ο Ο’Νιλ στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Αγάπησα κάθε στιγμή που ήμουν στον πάγκο της Εθνικής, αλλά η ισχύουσα κατάσταση δείχνει ότι δεν προχωρήσει άλλο αυτή η συνεργασία» πρόσθεσε ο έμπειρος τεχνικός. Ανέλαβε τα ηνία το 2011 και οδήγησε την Βόρεια Ιρλανδία στην τελική φάση του EURO 2016, στο πρώτο κορυφαίο τουρνουά που κατάφερε να προκριθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα τελευταία 30 χρόνια, όπου αποκλείστηκε στην φάση των «16».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης