Τα πάνω – κάτω έφερε η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου, Αρεοπαγίτης, Διονυσία Μπιτζούνη, με επιστολή – φωτιά, που έστειλε στην ΕΠΟ και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την οποία δήλωσε ότι, η ίδια και οι άλλοι τρεις δικαστές του Ανωτάτου Δικαιοδοτικού οργάνου του ποδοσφαίρου, απέχουν πλέον από τα καθήκοντα τους!

Όπως αποκάλυψε η “Δίκη στο Open”, η κίνηση της προέδρου του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου Διονυσίας Μπιτζούνη ήταν μονόδρομος, μετά την – ουσιαστικά πραξικοπηματική κατάργηση των αθλητικών δικαστών, καθώς το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, από τις 6 Νοεμβρίου, που τέθηκε σε ισχύ, δεν προέβλεψε μεταβατική διάταξη, όπως θα έπρεπε, με την όποια να ορίζει ότι, παραμένουν στις θέσεις τους οι ήδη εκλεγμένοι αθλητικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, μέχρι να αντικατασταθούν από τους νέους, που θα προκύψουν με το νέο σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αυτό τον τρόπο, ουσιαστικά τους καταργούσε, αφού ούτε να δικάσουν μπορούσαν, αλλά ούτε και να εκδώσουν τις αποφάσεις, για υποθέσεις, που έχουν ήδη συζητήσει, είχαν τη δυνατότητα, καθώς δεν είχαν πλέον δικαιοδοσία.

Η επιστολή – σκαμπίλι, είχε άμεσο αποτέλεσμα, καθώς προ δύο ημερών, ψηφίστηκε μεταβατική διάταξη, η οποία ορίζει ότι, δεν παραμένουν εν ισχύ οι δικαστές σε όλα τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, μέχρι να αντικατασταθούν.

Η κ. Μπιτζούνη, η οποία είχε την πρωτοβουλία της επιστολής, την οποία συνυπέγραψαν και τα υπόλοιπα μέλη του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Αρεοπαγίτες Χρήστος Κατσιάνης, Ιωάννα Μαργελου – Μπολτουδάκη και Κυριάκος Φώσκολος, επικαλέστηκε λόγους ευπρέπειας, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους ανώτατους αθλητικούς δικαστές, να παραμείνουν στη θέση της, η οποία καταργήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, καθώς στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους δικαστές, που θα απαρτίζουν τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου, δεν υπήρχε η μεταβατική διάταξη, παρά το γεγονός ότι, είχε επισημανθεί η αναγκαιότητα της και από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, με επιστολή του προς τον κ. Τσιάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση Μπιτζούνη αποκάλυψε το τεράστιο κενό στην Αθλητική Δικαιοσύνη, καθώς χωρίς μεταβατική διάταξη, ο νέος νόμος για τους αθλητικούς δικαστές, ουσιαστικά τινάζει στον αέρα και τα τρία δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Η επιστολή εστάλη στην ΕΠΟ, ενώ παραδόθηκε και στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία θα την διαβιβάσει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δικαστικές πηγές από τη ηγεσία της Δικαιοσύνης υποστήριζαν ότι, ακόμη και τώρα, που κε των υστέρων ψηφίστηκε η μεταβατική διάταξη, το κενό έχει δημιουργηθεί και δεν «θεραπεύεται».

Οι δε υποθέσεις, που έχουν συζητηθεί από τις καταργηθείσες συνθέσεις των αθλητικών δικαστών, θα πρέπει να ανασυζητηθούν!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης