Ο Τιερί Ανρί, πιστεύει ότι η χρήση του VAR στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, διαρκεί πάρα πολύ και απλώς αυξάνει την διαμάχη και «σκοτώνει την χαρά του παιχνιδιού».

Ερωτηθείς κατά την διάρκεια του «Leaders Week sport business», που συγκεντρώνει περισσότερους από 3.000 από τους κορυφαίους παράγοντες της παγκόσμιας αθλητικής βιομηχανίας, ο Γάλλος πρώην διεθνής επιθετικός, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τίποτε εναντίον της τεχνολογίας γενικά, αλλά ότι είναι προβληματισμένος για την απώλεια χρόνου κατά την διάρκεια των προβολών των επίμαχων φάσεων, σε σύγκριση με άλλα αθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 45χρονος Ανρί, θεωρεί επιπλέον, ότι το VAR δημιουργεί νέες αντιπαραθέσεις σχετικά με τις διαιτητικές αποφάσεις αντί να τις μειώνει:

«Στο ποδόσφαιρο είμαστε πάντα πίσω, έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε. Αυτό που μπορώ να δω στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο, στο ράγκμπι, στο κρίκετ, στο τένις, είναι ότι οι αποφάσεις, είναι στιγμιαίες».

Τηλεοπτικός σύμβουλος και βοηθός προπονητή της εθνικής Βελγίου, ο Ανρί, έγινε πιο συγκεκριμένος: «Αυτό που με ενοχλεί με το VAR, είναι ότι δεν είναι αρκετά γρήγορο. Δεν είναι το VAR που αποφασίζει. Το VAR ανακαλεί μόνο την κατάσταση. Αφού σκοράρεις, δεν ξέρεις καν αν πρέπει να πηδήξεις από την χαρά σου. Πηδάω; Κάνω πάρτι; Δεν κάνω πάρτι; Σκοτώνει την χαρά του παιχνιδιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης