Ο πρώην τεχνικός της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να προπονήσει εκ νέου στην Premier League και θα λάβει απόφαση για το μέλλον του με βάση το είδος του έργου που του έθετε οποιοσδήποτε πιθανός εργοδότης, είτε στους έξι πρώτους συλλόγους της κατηγορίας είτε όχι.

Ο Αργεντινός οδήγησε τους «πετεινούς» στον τελικό του Champions League πέρυσι, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε (0-2) από τη Λίβερπουλ. Απολύθηκε τον Νοέμβριο, τερματίζοντας μια επιτυχημένη αλλά τελικά χωρίς τίτλο θητεία 5,5 ετών στο σύλλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορές στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο 48χρονος είναι από τους κορυφαίους υποψήφιους για να αντικαταστήσουν τον Στιβ Μπρους στη Νιούκαστλ, εάν η ομάδα περάσει τελικώς στα χέρια της εταιρείας από τη Σαουδική Αραβία, η οποία τη διεκδικεί.

«Αγαπώ την Αγγλία», δήλωσε ο Ποτσετίνο στον Sky Sports. «Η σκέψη μου είναι να συνεχίσω να μένω στο Λονδίνο, αλλά ταυτόχρονα είμαι ανοιχτός σε διαφορετικές χώρες, για να ακούσω και να δω τι συμβαίνει».

«Είμαι έτοιμος και είμαστε πολύ καλύτερο προπονητικό επιτελείο τώρα. Έχουμε μάθει πολλά από τις εμπειρίες μας στην Εσπανιόλ, τη Σαουθάμπτον και την Τότεναμ. Έχουμε πολλά να προσφέρουμε στους ανθρώπους που θα μας εμπιστευτούν στο μέλλον», συνέχισε αναφερόμενος στον εαυτό του και τον βοηθό του Χεσούς Πέρεθ, τον προπονητή τερματοφυλάκων Τόνι Χιμένεθ και άλλους που έχει φέρει μαζί του από προηγούμενους συλλόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ποτσετίνο υπογράμμισε ότι η κατάσταση του επόμενου συλλόγου του δεν ήταν τόσο σημαντική, όσο τα σχέδιά του. «Υπάρχουν δύο πράγματα που είναι σημαντικά. Το ένα είναι οι οπαδοί που βρίσκονται πίσω από κάθε σύλλογο», δήλωσε.

«Αυτή είναι η δομή που κρατά ζωντανή όλες τις ομάδες που παρέχουν την ψυχαγωγία του ποδοσφαίρου», ανέφερε και συνέχισε: «Το άλλο είναι οι ιδέες των συλλόγων. Κάθε σύλλογος και εταιρεία έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς, φιλοσοφίες, τρόπους εργασίας. Όλοι έχουν διαφορετικά σχέδια επιτυχίας. Για να είσαι επιτυχημένος σε μια ομάδα πρέπει να κερδίσεις το Champions League ή την Premier League, αλλά για άλλους πρέπει να τερματίσεις στις τέσσερις ή έξι πρώτες θέσεις».

Ο Ποτσετίνο υποστήριξε ότι είναι επίσης ανοιχτός στην ανάληψη ενός συλλόγου εκτός των έξι πρώτων στην Αγγλία. «Το πρόβλημα είναι ποιοι σύλλογοι είναι οι πρώτοι έξι; Οι έξι πρώτοι αλλάζουν πάντα. Η Τότεναμ δεν είναι στους έξι πρώτους, η Άρσεναλ δεν είναι στην πρώτη εξάδα», τόνισε.

Για να καταλήξει: «Πρέπει να σεβαστείς όλους τους συλλόγους. Όλοι οι σύλλογοι εργάζονται τόσο σκληρά κι επενδύουν χρήματα… Δεν νομίζω ότι μπορείς να υποτιμήσεις κανένα σύλλογο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης