Η αναμέτρηση της 22ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος, Μαρσέιγ-Ρεν, αναβλήθηκε μετά από εισβολή περίπου τριακοσίων οπαδών της Ολιμπίκ Μαρσέιγ στο προπονητικό κέντρο. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μαρσέιγ εξέφρασαν με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για τις κακές εμφανίσεις του συλλόγου. Οι οπαδοί φώναζαν συνθήματα κατά της διοίκησης και προέβησαν σε ρίψη καπνογόνων εντός του αθλητικού κέντρου.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η Αστυνομία της Μασσαλίας έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις. Η Ligue 1, έπειτα από τα όσα έγιναν στο προπονητικό κέντρο, αποφάσισε να προχωρήσει σε αναβολή του αγώνα της Μαρσέιγ με την Ρεν, που ήταν προγραμματισμένος για απόψε το βράδυ (30/1, 22:00).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ολιμπίκ έχασε το Σούπερ Καπ Γαλλίας από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ οι τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα την απομάκρυναν από την κορυφή του εγχώριου πρωταθλήματος. Ήδη, η Μαρσέιγ έχει αποκλειστεί από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού κατέλαβε την 4η θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού, έχοντας μόνο μία νίκη, αυτή κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στη Μασσαλία.

Στη σχετική ανακοίνωση της γαλλικής Λίγκας αναφέρεται: «Λόγω των επεισοδίων που έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στο προπονητικό κέντρο της Μαρσέιγ, το Μαρσέιγ-Ρεν, για την 22η αγωνιστική της Ligue 1 αναβλήθηκε για μεταγενέστερη ημερομηνία».

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά Μ.Μ.Ε. οι παίκτες της ομάδας βρίσκονταν εντός του προπονητικού κέντρου, όταν έγινε η εισβολή ενώ ένας εξ’ αυτών, o Άλβαρο Γκονζάλεθ τραυματίστηκε ελαφρά στην πλάτη από πυρσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης