Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού ανά την υφήλιο έχει υποχρεώσει τους αρμόδιους φορείς να αναβάλουν ή ακόμη και να ματαιώσουν μικρές ή μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις. «Θύμα» της επιδημίας είναι πλέον και το International Champions Cup, η μεγαλύτερη σειρά φιλικών αγώνων προετοιμασίας.

Πράγματι, από το 2013, όταν και θεσμοθετήθηκε, στο πλαίσιο του ICC, οι κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες του πλανήτη έδιναν την ευκαιρία σε χιλιάδες φιλάθλους να τις… θαυμάσουν από κοντά, αφού συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες με έδρα διεξαγωγής την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αποκάλυψε το BBC, οι αγώνες που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν το προσεχές καλοκαίρι στην ασιατική ήπειρο δεν θα διεξαχθούν εξαιτίας του κορωνοϊού. Όπως είχαν ανακοινώσει οι διοργανωτές, το τουρνουά του 2020 επρόκειτο να… συμπτυχθεί, λόγω του Κόπα Αμέρικα και του EURO, όμως προφανώς θα υπάρξει νέα εξέλιξη στον προγραμματισμό της διοργάνωσης.

«Η υγεία και η ασφάλεια των φιλάθλων, των παραγόντων, των παικτών, του προσωπικού και των συνεργατών μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Η Ασία παραμένει βασικό κομμάτι της παγκόσμιας αναπτυξιακής στρατηγικής μας και προσβλέπουμε στη διεξαγωγή αγώνων στην αγορά στο εγγύς μέλλον» δήλωσε σχετικά ένας εκπρόσωπος των διοργανωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης