Αγωγή κατά του πρώην προέδρου της, Σεπ Μπλάτερ, και του πρώην αντιπροέδρου της και προέδρου της UEFA, Μισέλ Πλατινί, κατέθεσε στην ελβετική δικαιοσύνη η FIFA. Η διεθνής ποδοσφαιρική συνομοσπονδία ζητά την επιστροφή 2 εκατ. ελβετικών φράγκων (περίπου 1,85 εκατ. ευρώ), τα οποία ο Ελβετός παράγοντας έδωσε στον Γάλλο τον Φεβρουάριο του 2011, εξαιτίας του οποίου αμφότεροι τιμωρήθηκαν το 2015 με αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο.

«Η FIFA κατέθεσε σήμερα αγωγή στα αρμόδια ελβετικά δικαστήρια εναντίον του πρώην προέδρου της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, και του πρώην αντιπροέδρου της FIFA, Μισέλ Πλατινί, ζητώντας την επιστροφή των 2 εκατ. φράγκων που αδικαιολόγητα πληρώθηκαν στον κ. Πλατινί τον Φεβρουάριο του 2011», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παγκόσμια συνομοσπονδία, προσθέτοντας ότι «είναι υποχρεωμένη να προσπαθήσει να επανακτήσει τους πόρους που παρανόμως καταβλήθηκαν από έναν πρώην αξιωματούχο σε έναν άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η FIFA προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι, εφόσον δικαιωθεί στην αγωγή της, τα χρήματα που θα λάβει θα κατευθυνθούν στον τομέα ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης