Η χρήση του VAR στην Πρέμιερ Λιγκ έχει αποκατασταθεί, παρά τις διάφορες αμφιλεγόμενες αποφάσεις και κριτικές από φιλάθλους, προπονητές και παίκτες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του συστήματος Νιλ Σόουρμπικ.

Μιλώντας στα ΜΜΕ και κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό, μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής και τα όσα έγιναν και συζητήθηκαν στις συναντήσεις Τότεναμ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (1-1) και Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (3-1), ο Σόουρμπικ επεσήμανε στο Sky Sports:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βρισκόμαστε σε βρεφική ηλικία με το VAR, 12 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ και πρέπει να μας δώσετε χρόνο για να το λειτουργήσουμε και να το χρησιμοποιήσουμε. Εργαζόμαστε όπως θέλαμε. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια για άλλες διοργανώσεις ή αθλήματα – όπως το κρίκετ και το ράγκμπι – για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα με την τεχνολογία».

Το VAR εισήχθη στην Πρέμιερ Λιγκ αυτήν τη σεζόν ύστερα από δοκιμές στο League Cup και στο FA Cup.

Ερωτηθείς από το BBC πώς θα αξιολογήσει τη χρήση του VAR σε μια κλίμακα από ένα έως το 10, δήλωσε: «Θα έδινα περίπου επτά. Έχουμε περισσότερες αποφάσεις σωστές με το VAR παρά χωρίς αυτό. Αν είναι τώρα στο επτά, σε δύο χρόνια ελπίζω ίσως για το 8,5 ή εννέα. Είμαστε ανοιχτοί στο να το εξελίσσουμε, δεν είμαστε παγιδευμένοι. Θα ακούσουμε την κριτική και από πού μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα και θα το κάνουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιοι ειδήμονες ήταν λιγότερο ενθουσιασμένοι με το σύστημα, το οποίο έχει επίσης εξοργίσει τους οπαδούς σε όλον τον κόσμο, κυρίως για καθυστερήσεις λήψης αποφάσεων που διαρκούν μερικά λεπτά.

Ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι, Κρις Σάτον, είναι ένας από τους σκληρότερους επικριτές του συστήματος.

«Επτά στα 10; Το είπε πραγματικά; Είστε σοβαροί;» είπε ο Σάτον στο BBC. «Ήταν τόσα πολλά προφανή, τρομερά λάθη, έχουν πάρα πολλά λάθη. Ήθελα να δουλέψει το VAR, υποστήριξα το VAR, αλλά δημιουργείται τελικά ένα μεγάλο χάος από αυτό» πρόσθεσε.

Ο πρώην τερματοφύλακας της Εθνικής Αγγλίας, Πολ Ρόμπινσον, άσκησε επίσης κριτική στο VAR.

«Μία καταστροφή» είπε. «Είναι ακόμα ζήτημα απόψεων, διότι δεν ξεκαθαρίζει ένα σαφές και προφανές λάθος, είναι απλώς γνώμη κάποιου άλλου. Ένα πλήρες χάος από την πρώτη ημέρα και προκάλεσε περισσότερα προβλήματα από ό,τι έλυσε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης