Άρχισε σήμερα στο Μάντσεστερ, η δίκη του πρώην άσου της Γιουνάιτεντ και μίας από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες στην ιστορία του «Ολντ Τράφορντ», Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

Ειδικότερα, ο 48χρονος Γκιγκς, κατηγορείται για βίαιη συμπεριφορά προς την σύντροφο του, αδίκημα που επισύρει μέγιστη ποινή πενταετούς φυλάκισης. Ο Γκιγκς αρνείται τα πάντα, αλλά λόγω αυτής της καταγγελίας, παραιτήθηκε από την θέση του ως προπονητής της εθνικής Ουαλίας, λίγους μήνες πριν Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δίκη, θα διεξαχθεί στο Manchester Minshull Street Court και αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα ημέρες.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατέκτησε δύο φορές το Champions League με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην πρώην σύντροφό του, Κέιτ Γκρίβιλ, κατά την διάρκεια βίαιου καυγά, την 1η Νοεμβρίου 2020, που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας.

Ο Γκιγκς, καλείται να απαντήσει και για το αδίκημα της συμπεριφοράς ελέγχου της συντρόφου του κατά την διάρκεια της σχέσης τους, η οποία άρχισε το 2017 και έληξε την ημέρα των γεγονότων για τα οποία κατηγορείται και ειδικότερα για πράξεις «απομόνωσης, ταπείνωσης, ταπείνωσης, παρενόχλησης, εξευτελισμού και κακομεταχείρισης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκιγκς, ο οποίος συνελήφθη στο σπίτι του τον Νοέμβριο του 2020 και αφέθηκε ελεύθερος, κατηγορείται επίσης για βία κατά της αδελφής της πρώην συντρόφου του, Έμα Γκρίβιλ.

Σε μια προκαταρκτική ακρόαση τον Απρίλιο του 2021, ο Γκιγκς αμφισβήτησε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε αθώος. Η δίκη του, είχε αρχικά προγραμματισθεί για τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά αναβλήθηκε λόγω φόρτου εργασίας του δικαστηρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης