Σε πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του Εθνικού, του κυκλαδίτικου και εν γένει του ελληνικού ποδοσφαίρου, για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανώλη Βαμβακούση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών.

Ο εκλιπών έγραψε ιστορία κατά τη δεκαετία του ’70. Διακρίθηκε ως δεξί ως αριστερό μπακ από το 1972 ως το 1986, ενώ διετέλεσε και αρχηγός του Εθνικού. Συνολικά αγωνίστηκε σε 178 αγώνες Α’ Εθνικής και πέτυχε τρία γκολ, ενώ το 1986 επέστρεψε στη Σύρο που εκείνη την εποχή συμμετείχε στη Δ’ Εθνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαμβακούσης είχε συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως οι Κοττίδης, Μητρόπουλος, Καμπόλης, τα αδέλφια Κατσικογιάννη, τον μετέπειτα τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Γιώργο Μουκέα και τον Χρήστο Αρβανίτη της ΑΕΚ.

Στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Πειραιά αποχαιρετά με τα εξής λόγια του Μανώλη Βαμβακούση: «Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Εθνικού Ο.Φ.Π.Φ. θρηνεί την απώλεια του Μανώλη Βαμβακούση από την κυανόλευκη οικογένεια και εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήριά της στους οικείους του. Ο Μανώλης Βαμβακούσης γεννημένος το 1955 υπήρξε πρωτοπόρος εκπρόσωπος του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου στα μεγάλα σαλόνια της Α΄ Εθνικής.

Ήρθε από τη Σύρο στον Πειραιά σε ηλικία μόλις 17 χρονών και φόρεσε τη φανέλα του Εθνικού από το 1972 έως το 1986. Ήταν επίλεκτο μέλος των σπουδαίων ενδεκάδων του Εθνικού κατά τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Δυναμικός πλάγιος μπακ ο Μανώλης Βαμβακούσης είχε συνολικά 178 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική, σκόραρε 3 γκολ και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Εθνικού. Το 1986 επέστρεψε στη Σύρο και έπαιξε με την ομάδα της Άνω Σύρου στην τότε Δ΄ Εθνική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του ποδοσφαιρικού Εθνικού εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα για τον Μανώλη και ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής θα τηρήσει ενός λεπτού σιγή στον πρώτο επίσημο αγώνα της ομάδας που ο ίδιος προσέφερε τις υπηρεσίες του με αγάπη και αυταπάρνηση».

Ο πρόεδρος, το ΔΣ και τα σωματεία-μέλη της ΕΠΣ Κυκλάδων εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον εκλιπόντα, αναφέροντας τα εξής: «Εκφράζουμε τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Μανώλη Βαμβακούση. Ο Συριανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ήταν από τους πρώτους Κυκλαδίτες εκπροσώπους μας στην Α’ Εθνική Κατηγορία και βασικό στέλεχος του Εθνικού Πειραιώς. Καλό ταξίδι Μανώλη!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης