Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων, Τάσος Θέος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, αναφέρθηκε στην πρόκριση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον γύρο elite του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, επισημαίνοντας πάντως ότι «δεν πετύχαμε κάτι ακόμα».

«Η πρόκριση ήταν ένας συνδυασμός σωστής τακτικής προσέγγισης και ομαδικής λειτουργίας. Πριν από το τουρνουά είχαμε πει ότι τα παιδιά διαθέτουν ταλέντο και ποιότητα, αλλά δεν φτάνουν αυτά χωρίς το στοιχείο της σωστής ομαδικής λειτουργίας. Είχαμε λίγο χρόνο να μάθουμε ο ένας τον άλλον, αλλά τελικά τα καταφέραμε» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στους δύο πρώτους αγώνες μας κάναμε παιχνίδι πρωτοβουλίας. Στον τελευταίο, εναντίον του ισχυρότερου αντιπάλου μας, της Γερμανίας, οι παίκτες είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν απαλλαγμένοι από το άγχος και την ”υποχρέωση” της πρόκρισης που είχαν ήδη εξασφαλίσει. Τους ζήτησα πάνω απ’ όλα να ευχαριστηθούν το παιχνίδι και χάρη στο ταλέντο και στη σοβαρότητά τους καταφέραμε να φτάσουμε και σε μία 3η νίκη».

Στη συνέχεια προσπάθησε να κρατήσει προσγειωμένους τους παίκτες του: «Είναι επιτυχία η πρόκριση στον γύρο elite, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι δεν πετύχαμε κάτι ακόμα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Περιμένουμε να δούμε την κλήρωση και μετά οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, διότι αυξάνονται και οι απαιτήσεις. Αυτό που μου μένει από το τουρνουά είναι ότι οι ποδοσφαιριστές είχαν πάρα πολύ καλή ομαδική λειτουργία και συγκέντρωση στο τακτικό πλάνο μας. Αυτό δεν είναι κάτι απλό σε αυτές τις ηλικίες – τα παιδιά διανύουν την εφηβεία τους. Δεν δεχτήκαμε γκολ από οργανωμένη επίθεση αντιπάλου, παρά από στατικές φάσεις. Σε αυτές χρειαζόμαστε βελτίωση.

»Οι παίκτες οφείλουν να καταλάβουν ότι ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ήταν αυτονόητο, λίγο έως πολύ, ότι έπρεπε να προκριθούμε στην επόμενη φάση παίζοντας στην έδρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αυτονόητο, επίσης, είναι για αυτά τα παιδιά με τα οποία ήμασταν μαζί πως χρειάζεται να δουλέψουν στις ομάδες τους και να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται και στον γύρο elite. Να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους και να δείξουν σωστό αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό προφίλ. Όλα μετρούν όταν παίζεις στην Εθνική.

»Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την υψηλού επιπέδου δουλειά τους. Τον κ. Ζαζόπουλο, τον κ. Αϊβαλιώτη, την τιμ μάνατζερ κ. Παπασταθοπούλου, τον γιατρό κ. Γκερέκο, τον φυσιοθεραπευτή κ. Κερμενίδη, τον φροντιστή κ. Καραπιπέρη και την κα Φαλίδα, η οποία συνέδραμε στην ανάλυση των αντιπάλων μας. Είχαμε πολύ λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε και χάρη στην άψογη συνεργασία όλων μας τα καταφέραμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης