Η Super League 1 απάντησε αρνητικά στην ΕΡΤ για τη μείωση στο ποσό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η διοργανώτρια αρχή έστειλε επιστολή στην ΕΡΤ με την οποία κάνει γνωστό πως δεν δέχεται την πρόταση που της έγινε και τονίζει πως τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί είναι διετούς διάρκειας και είναι «κλειστά».

Μάλιστα, αναφέρει πως με τη συγκεκριμένη εξέλιξη δημιουργείται θέμα αναφορικά και με τη χρήση του VAR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι το θέμα αφορά τον Άρη, τον Ατρόμητο, τη Λαμία, την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή που έστειλε η Super League 1 αναφέρει:

«-Η ΕΡΤ Α.Ε. ήδη έχει αποκτήσει και για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-20 με την από 28/12/2018 οριστική σύμβαση τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ Άρης, Ατρόμητος Αθηνών, Λαμία, Ξάνθη και Παναιτωλικός. Προκαλεί εύλογη απορία το γεγονός ότι η ΕΡΤ ενδιαφέρεται να αποκτήσει δικαιώματα, τα οποία ωστόσο ήδη έχει αποκτήσει με την υφιστάμενη οριστική σύμβαση από 28/12/2018 και τα οποία φυσικά συνοδεύονται από αντίστοιχες υποχρεώσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Η πρόταση της ΕΡΤ περί μειωμένου τιμήματος απορρίφθηκε ρητά και κατηγορηματικά από όλες τις ΠΑΕ.

-Παράλληλα με την απόρριψη της πρότασης, η ΕΡΤ καλείται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της αναφορικά με την τεχνική παραγωγή των αγώνων σύμφωνα με τον όρο VII.2 της από 28/12/2018 σύμβασης, ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό δεδομένης της λειτουργίας και του VAR με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου σε 3 εβδομάδες.

-Επιπλέον, θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητική και άκομψη η χρονική στιγμή της αποστολής της επιστολής της ΕΡΤ Α.Ε. στις 31/7/2019, μόλις τρεις (3) εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 1 και μία (1) ημέρα πριν τη διεξαγωγή των κρίσιμων Ευρωπαϊκών αγώνων του Άρη και του Ατρόμητου.

-Τονίζεται ότι ήδη έχει καταστρωθεί ο οικονομικός προϋπολογισμός με τον οποίο οι ομάδες έλαβαν τη σχετική άδεια συμμετοχής ΕΠΟ και UEFA και μάλιστα ο Άρης και ο Ατρόμητος συμμετέχουν βάσει αυτής στη διοργάνωση UEFA Europa League, αλλά και ο αγωνιστικός σχεδιασμός ο οποίος μάλιστα έχει ήδη υλοποιηθεί, καθώς οι ομάδες έχουν προβεί στην απόκτηση ποδοσφαιριστών κατά τη μεταγραφική περίοδο που ξεκίνησε την 1/7/2019.

-Η ανεύθυνη στάση της ΕΡΤ Α.Ε. θέτει σε κίνδυνο και την επί ίσοις όροις διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Super League 1, δεδομένου ότι η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων συνδέεται άρρηκτα και σε κάθε περίπτωση τεχνικά με τη λειτουργία του VAR στους αγώνες του πρωταθλήματος της ανώτατης κατηγορίας, κάτι το οποίο αναμένουν όλες οι ΠΑΕ και το σύνολο της φίλαθλης κοινής γνώμης πανελληνίως, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης