Στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ Άρης μίλησε ο Λούκας Σάσα, με αφορμή την πρόσφατη επέκταση της συνεργασίας του με τους Θεσσαλονικείς μέχρι το 2024. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος μέσος αναφέρθηκε και στους λόγους που τον οδήγησαν στην υπογραφή νέου τριετούς συμβολαίου με τους «κίτρινους», στο πώς βλέπει το μέλλον το δικό του και της ομάδας, ενώ έκανε κι έναν απολογισμό της φετινής σεζόν.

«Όταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη, ήξερα ότι υπήρχαν υψηλές προσδοκίες για μένα. Ήξερα ότι έρχομαι σε μία μεγάλη ομάδα, την πίεση που υπάρχει από τους οπαδούς λόγω της ιστορίας, αλλά και επειδή θα έπαιρνα τη θέση του Μανώλη Σιώπη – όλοι μιλούσαν γι’ αυτόν», είπε αρχικά ο γεννημένος την Πρωτομαγιά του 1990 μέσος. Και συνέχισε: «Είχα δει και κάποια παιχνίδια του, αλλά είχα πει σε όλους να μην μας συγκρίνουν, γιατί ο Σιώπης έχει το δικό του στιλ κι εγώ το δικό μου. Μετά από δύο χρόνια, ο κόσμος και οι φίλοι του Άρη με αγαπούν. Αυτό είναι καλό και δείχνει ότι κάνω τη δουλειά μου σωστά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στη Λουντογκόρετς, ο Σάσα εμφανίζεται έτοιμος να σπάσει το… προσωπικό ρεκόρ θητείας με τη φανέλα ενός συλλόγου, εάν εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον Άρη. «Μετά από δύο χρόνια στον Άρη, είναι σαν να είμαι το σπίτι μου. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορώ να το περιγράψω. Έτσι αισθάνομαι στην ομάδα και στη Θεσσαλονίκη, Κάθε φορά που έρχομαι να παίξω στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αισθάνομαι σαν να παίζω στην αυλή του σπιτιού μου στο Σάο Πάολο. Μου αρέσει εδώ, είναι ωραίο να παίζεις και να αισθάνεσαι άνετα με ανθρώπους που ενδιαφέρονται για εσένα και σε αγκαλιάζουν στην ομάδα. Ο κόσμος, το επιτελείο, ο πρόεδρος με σέβονται, οπότε, όταν τα βάζεις όλα κάτω, είναι εύκολο να πάρεις μια τέτοια απόφαση. Αρέσει σε μένα, αρέσει στη γυναίκα μου, στην οικογένειά μου, τους γονείς μου. Γι’ αυτό υπέγραψα για ακόμη τρία χρόνια. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Ελπίζω και στα επόμενα χρόνια να συνεχιστεί αυτό και να έρθουν καλά πράγματα για την ομάδα. Οι φίλοι του Άρη θα πρέπει να… κάνουν υπομονή και να με ανεχτούν, αλλά είμαι χαρούμενος με την απόφαση μου. Ελπίζω μετά να υπογράψω και για άλλα χρόνια… Ακούς κύριε Καρυπίδη;!» επεσήμανε χαμογελώντας ο πρώην άσος των Χάποελ Τελ Αβίβ και ΤΣΣΚΑ Σόφιας, μεταξύ άλλων.

Ο Σάσα συνέχισε κάνοντας μία σύγκριση της περυσινής με τη φετινή σεζόν: «Αν συγκρίνω την περσινή με τη φετινή χρονιά, έχουμε βελτιωθεί σε πολλά πράγματα. Και όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Αν συνεχίσουμε λοιπόν με αυτήν τη νοοτροπία και έτσι όπως κάνουμε μέχρι τώρα κάποια πράγματα, πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, να περάσουμε στους ομίλους στην Ευρώπη. Νομίζω ότι έρχονται μεγάλα πράγματα, είναι μπροστά μας, απλά πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Στη συνέχεια μίλησε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια του Άρη: «Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι καλό. Νοιάζεται ο ένας για τον άλλον, αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όλα ξεκινούν από εκεί, αν έχουμε καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, θα βγει και στον αγωνιστικό χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κλείνοντας, ο Λούκας Σάσα μίλησε και για την απουσία οπαδών από τα γήπεδα τους τελευταίους 12 μήνες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έπαιξα σε παιχνίδια με ωραία ατμόσφαιρα, αλλά την τελευταία σεζόν παίζουμε χωρίς φιλάθλους και είναι μεγάλη διαφορά. Κάθε φορά που παίζουμε στο “Βικελίδης”, λέω πάντα στους πιο νέους, ότι εύχομαι σήμερα να είχαμε τους φίλους μας, γιατί μας δίνουν δύναμη. Επίσης όταν τους βλέπει ο αντίπαλος, είναι ένα “φόβητρο”. Σίγουρα είναι διαφορετικά χωρίς αυτούς. Αν παίζουμε έτσι χωρίς αυτούς, φαντάζομαι πόσο καλύτεροι θα είμαστε όταν θα είναι μαζί μας στο γήπεδο. Ελπίζω την επόμενη σεζόν να είναι κοντά μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης