Συναρπαστικό ήταν το clasico της Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη την Κυριακή στην Τούμπα, για την 25η αγωνιστική της Super League, με τον ΠΑΟΚ να σώζει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) απέναντι στον Άρη με δύο γκολ στο τέλος.

Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα του Μπερτόγλιο (26′) και του Μάνου (69′), με τον τελευταίο μάλιστα να έχει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, στο τέλος οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Ίνγκασον να μειώνει στο 87′ και να κερδίζει πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Βιεϊρίνια.

Μετά τη χορταστική μοιρασιά στο clasico της Θεσσαλονίκης ο Άρης παρέμεινε δεύτερος, έχοντας 48 πόντους με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί με έναν λιγότερο και την ΑΕΚ να βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 45, έχοντας όμως την ευκαιρία να πιάσει την ομάδα του Μάντζιου στη βαθμολογία αν επικρατήσει τη Δευτέρα του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

>

Επιθετικά ξεκίνησε ο Άρης, που είχε στο πρώτο επτάλεπτο ήδη δύο κόρνερ και δύο σουτ. Μόλις στο 2′ η ομάδα του Μάντζιου είχε την πρώτη τη; τελική, με δυνατό μακρινό σουτ του Σάκιτς που πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς το μεγάλο του επιθετικό «όπλο» του, τον Χρήστο Τζόλη, που έμεινε εκτός αποστολής λόγω ίωσης, προσπάθησε με τον Ουάρντα αριστερό ακραίο να βρει διαδρόμους και με τον Καγκάβα σε ρόλο επιτελικού για την δημιουργία παιχνιδιού.

Ο Άρης, που παρατάχθηκε κάτω από τα γκολπόστ με τον Μπουσέ αντί του Κουέστα, προσπάθησε να μαρκάρει ψηλά και να δημιουργεί πίεση στον γηπεδούχο.

Η πίεση αυτή δημιούργησε την κορυφαία ευκαιρία του 17′, όταν ο Μπρούνο Γκάμα εξ επαφής μετά από σέντρα του Μπερτόλιο, έπιασε δυνατό μονοκόμματο σουτ που έδιωξε ενστικτωδώς ο Ζίβκοβιτς.

 

Η ανωτερότητα του Άρη καρποφόρησε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν άφαντος επιθετικά στα πρώτα 25 λεπτά, έχοντας να επιδείξει μόλις ένα μακρινό σουτ από τον Ζίβκοβιτς, που αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Μπουσέ…

Πιο συγκεκριμένα οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 26ο λεπτό, όταν μετά το σουτ του Γκάμα και την ασθενή απόκρουση του Ζίβκοβιτς η μπάλα στρώθηκε στον Μαντσίνι, ο οποίος τροφοδότησε τον Μπερτόγλιο, με τον τελευταίο να σκοράρει προ κενής εστίας!

 

Στο 33′ ο Κρμέντσικ βρέθηκε σε θέση βολής, το σουτ του όμως έφυγε ψηλά άουτ. Ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Βαρέλα από φάουλ του Βιεϊρίνια στο 38′.

Με αρνητικές αγωνιστικές εντυπώσεις από τον ΠΑΟΚ και σαφώς θετικές για τον αξιόμαχο και καλά διαβασμένο Άρη ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.

 

Στην επανάληψη, με τον Σφιντέρσκι ως δευτερο φορ αντί του Καγκάβα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο απαιτητικά στο γήπεδο και στο 47′ στην πρώτη τελική το σουτ του Ουάρντα έφυγε άουτ. Το ίδιο συνέβη και σε απευθείας φάουλ του Ζίβκοβιτς στο 54′.

Ο δικέφαλος συνέχισε να είναι επιθετικός, αλλά με φοβισμένη αμυντική λειτουργία και αποστάσεις στις γραμμές του. Ο Άρης με άριστο ηθικό και ψύχραιμες επιλογές διατηρούσε το υπέρ αυτού αποτέλεσμα, που σταδιακά φάνηκε να «πνίγει» τους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν στο γήπεδο για να διαφυλάξουν την σταθερότητα της άμυνάς τους και δεν τα πήγαν άσχημα. Σε μια αντεπίθεση, που ξεκίνησε από παιδαριώδες λαθος στη μεσαία γραμμή, ο Αρης διπλασίασε τα τέρματά του στο 69′ με κοντινό σουτ του Μάνου, μετά από απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε αρχικό σουτ του Μπρούνο Γκάμα.

 

Στο 77ο λεπτό ο Μαρτσίνιακ καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για μαρκάρισμα του Σάκιτς στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Εν τέλει ο Πολωνός είδε τη φάση ο ίδιος στο βίντεο και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση, καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ.

 

Πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 0-3, όταν ο Μάνος σούταρε, βλέποντας τον Βιεϊρίνια να πέφτει με αυτοθυσία και να βάζει την κόντρα, στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 84′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει, με τον Δεληζήση να διώχνει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Βαρέλα.

 

Εν τέλει οι γηπεδούχοι έφτασαν τελικά στο γκολ στο 87′, όταν ο Ίνγκασον έκανε το 1-2, ενώ ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μπουσέ αποκρούοντας την μπάλα τον βρήκε στο κεφάλι και ο Πολωνός διαιτητής έδειξε την «εσχάτη των ποινών».

 

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βεϊρίνια ο οποίος νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη και ισοφάρισε σε 2-2.

 

 

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο (80′ Μπάμπα), Τσιγγάρας, Σβαμπ (80′ Ελ Καντουρί), Ουάρντα, Καγκάβα (46′ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς, Κρμέντσικ

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν, Σάσα (86′ Μπεναλουάν), Τζέγκο, Μπρούνο (55′ Μάνος), Μπερτόλιο (71′ Σίλβα), Γκάμα (71′ Κάτσε), Μαντσίνι (86′ Γκανέα).

 

 

Πανό για Ολυμπιακό και Μαρινάκη στην Τούμπα με αποδέκτη τον Άρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης