Δεν μπορεί να… σηκώσει κεφάλι ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», μετά την ήττα από τον Αστέρα και την ισοπαλία απέναντι στην ΑΕΛ, όχι μόνο απέτυχαν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Άρη, αλλά έχασαν από τους Θεσσαλονικείς με 1-0 στο ΟΑΚΑ, κι έτσι μετά από τρεις αγωνιστικές στη Super League έχουν συγκομιδή μόλις έναν βαθμό!

Εν αντιθέσει με το «τριφύλλι» η ομάδα του Μάντζιου με το σπουδαίο «διπλό» στο Ολυμπιακό Στάδιο έφτασε τους 10 βαθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι το πέτυχε ο Μαντσίνι στο 25′. Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό είχε ο Μακέντα στο 78ο λεπτό.

TΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Άρης (στο ντεμπούτο του Ζακαρί Μπουσέ κάτω από τα γκολπόστ του) εμφανίστηκε πολύ πιο συγκροτημένος στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο και ήταν σαφώς πιο απειλητικός στις αντεπιθέσεις του, μολονότι οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 18′ ο Μαντσίνι έχασε σπουδαία ευκαιρία πλασάροντας πάνω από τα δοκάρια, αν και βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, όμως επτά λεπτά αργότερα δεν… συγχώρεσε τη νέα αδράνεια στο κέντρο άμυνας των «πράσινων» και μετά την ασίστ του Ματίγια, πέρασε και τον Διούδη κι «έγραψε» το 1-0 για τον Άρη.

Ο Άρης έχασε ακόμη μία ευκαιρία στο 35′ σε σουτ του Γκάμα που έβγαλε στη γωνία του ο Διούδης, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν σε σουτ του Βέλεθ (από κόρνερ του Αϊτόρ), ο Δεληζήσης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μάντζιου έδωσε όλο το… γήπεδο στον Παναθηναϊκό και «τακτοποιήθηκε» ακόμη περισσότερο στα μετόπισθεν. Οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν, όμως «σπατάλησαν» όλες τις ευκαιρίες τους.

Στο 67′ ο Αϊτόρ… κατάφερε από τα δύο μέτρα να στείλει την μπάλα άουτ σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, ενώ στο 78′ το σουτ του Μακέντα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ.

Στα τελευταία λεπτά ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Άρη στην εστία του, όμως όλες οι φάσεις που δημιούργησαν οι Μακέντα και Χατζηγιοβάνης, σταμάτησαν πάνω στο «τείχος» των «κιτρινόμαυρων», που πανηγύρισαν την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού μετά από 13 χρόνια.

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Σερπέζης – Ρόουζ, Σάκιτς, Μπουσέ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (71′ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (63′ Σαβιέρ), Αϊτόρ (71′ Μακέντα), Καρλίτος.

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Γκανέα, Τζέγκο, Ματίγια (81′ Σούντγκρεν), Μαντσίνι (60′ Σάσα), Μπερτόλιο (61’Γκαρσία), Γκάμα (81′ Μάνος), Λόπεθ (90′ Μπαγκαλιάνης).

*Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν επανεμφανίστηκε σε αγώνα του ‘Αρη μετά από απουσία 7 μηνών (1η Μαρτίου, κόντρα στον Ατρόμητο), ενώ και ο Ματέο Γκαρσία έκανε το ντεμπούτο του στη δεύτερη «θητεία» του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης