Δικαιωμένος για την απόφασή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη εμφανίστηκε ο Χαβιέ Ματίγια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική Marca.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την κατάσταση στην Ελλάδα λόγω κορωνοϊού: «Στην Ελλάδα πάρθηκαν αυστηρά μέτρα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Έστω και από μακριά όμως, είναι δυσάρεστο να βλέπεις όσα γίνονται στην Ισπανία.

»Δεν μπορείς να βγεις έξω και τα πάντα είναι κλειστά. Οι επαγγελματίες αθλητές έχουν την άδεια να προπονούνται έξω. Πριν βγεις πρέπει να συμπληρώσεις μία φόρμα στην οποία γράφει ποιος είσαι, γιατί τη χρειάζεσαι, πού μένεις και τι ώρα θα λείπεις. Όταν θα σου απαντήσουν, μπορείς να βγεις με ακόμα ένα άτομο και να κρατάτε απόσταση. Πάντα με το χαρτί και την ταυτότητα στο χέρι, σε περίπτωση που σε σταματήσει η Αστυνομία. Μπορείς να πας στο προπονητικό αλλά ένας ένας για να αποφύγουμε το ενδεχόμενη της μόλυνσης».

Για την απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα: «Είναι καλό. Πρώτα, για την υγεία. Έτσι θα έπρεπε να είναι παγκοσμίως. Αλλάζοντας πόλεις, ρισκάρεις να κολλήσεις τον εαυτό σου ή τους υπόλοιπους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Άρη: «Πήρα το ρίσκο να αφήσω τα… σίγουρα. Είμαι εδώ χρόνια και νιώθω πολύ όμορφα. Είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με το ενδεχόμενο να προκριθούμε στον τελικό, ειδικά μετά τον υποβιβασμό των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα βγήκαμε στην Ευρώπη».

Για το παρατσούκλι του «el mago» στην Ελλάδα: «Έχω σκοράρει και έχω δημιουργήσει αρκετά γκολ. Για αυτό. Είναι ωραίο που έμαθαν να το λένε και στα ισπανικά».

Για τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς του: «Ήμουν άτυχος με τους τραυματισμούς. Θέλει χρόνο για να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, αλλά δίνω τα πάντα τα τελευταία δύο χρόνια. Ήρθα σε ένα άλλο ποδόσφαιρο, άλλη γλώσσα, άλλη κουλτούρα. Λίγο λίγο τα άφησα πίσω μου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης