Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και με ήρωα τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει με ανατροπή 2-1 τον Άρη την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι για το πρωτάθλημα, μετά από 4,5 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Σέρβος στράικερ πέτυχε δύο γκολ (36 πεν. 85′) και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του, η οποία βρέθηκε να χάνει μόλις στο 2ο λεπτό, όταν βρήκε δίχτυα για τους γηπεδούχους ο Ματέο Γκαρσία.
Καθοριστική συμβολή στο «διπλό» των «ασπρόμαυρων» πάντως είχε και ο γκολκίπερ τους, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Γιουνές, όταν το σκορ ήταν στο 1-1.
Τα highlights του ντέρμπι:

O αγώνας

Tο ντέρμπι ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια. Μόλις στο 2′ και στην πρώτη επίθεση, ο Άρης άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ του Ματέο Γκαρσία, που σημάδεψε τη γωνία του Πασχαλάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ πρόσθεσε ενθουσιασμό στους γηπεδούχους οι οποίοι συνέχισαν επιθετικά και στο 9′ φάουλ του Γκάμα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ντιγκινί σούταρε με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα.

To γκολ του Ματέο Γκαρσία:

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αναπτυχθεί και στο 27′ έχασε κλασική διπλή ευκαιρία, με τον Πρίγιοβιτς αρχικά και τον Πέλκα στην συνέχεια, τα σουτ των οποίων απέκρουσε διαδοχικά ο γκολκίπερ, Κουέστα με ωραίες επεμβάσεις.

Εννέα λεπτά αργότερα πάντως ο δικέφαλος του Βορρά μπήκε εκ νέου στο ματς. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρίγιοβιτς, η ομάδα του Λουτσέσκου ισοφάρισε σε 1-1, με τον Τζανακάκη να υποπίπτει στην παράβαση, αφού έδιωξε την μπάλα με το χέρι, μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια.

To πρώτο γκολ του Πρίγιοβιτς


Στο 43′ ο Ντιγκινί εξαπέλυσε γωνιακό δυνατό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ με πετυχημένη επέμβαση ο Πασχαλάκης ενώ στο 45′ ο ΠΑΟΚ  πλησίασε στο δεύτερο γκολ, αλλά ο Λέο Ζαμπά λειτούργησε χωρίς νεύρο κι έχασε πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει σε πρώτο χρόνο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με αλλαγή για τον «δικέφαλο» του Βορρά. Ο Ουάρντα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ζαμπά, επιστρέφοντας μετά από ένα μήνα στα παιχνίδια των ασπρόμαυρων που κινδύνευσαν να δεχτούν δεύτερο τέρμα στο 49′.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιουνές “έστρωσε” τη μπάλα με το στήθος εντός περιοχής στον Ντιγκινί, ο Γάλλος έπιασε το σουτ με το αριστερό εντός περιοχής, ο Πασχαλάκης όμως με τα πόδια απομάκρυνε σωτήρια την μπάλα.

Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο απέκτησε εντονότερο ρυθμό και οι δύο ομάδες, μετά την προσήλωση στην αμυντική τους λειτουργία, αναζήτησαν επίμονα επιθετικές λύσεις.

Στο 65′ το παιχνίδι «πήρε φωτιά». Στο μαρκάρισμα του Ουάρντα επί του Μπρούνο Γκάμα, ο τελευταίος σωριάστηκε στο χορτάρι και ο Ιταλός ρέφερι καταλόγισε το δεύτερο πέναλτι του αγώνα, το οποίο απέκρουσε ο Πασχαλάκης στην άσχημη εκτέλεση του Χαμζά Γιουνές, κρατώντας τον ΠΑΟΚ όρθιο στην αναμέτρηση.

Στο 67′ από φάουλ του Μπίσεσβαρ ο Βέρνμπλουμ έστειλε κεφαλιά λίγο έξω από την εστία του Κουέστα και το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολλές και γεμάτες φάσεις. Στο 69′ σουτ του Ουάρντα πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Άρης επανηλθε με καλή ευκαιρία στο 73′, αλλά το σουτ του Μπρούνο Γκάμα έφυγε αουτ.


Το δεύτερο γκολ του Πρίγιοβιτς

Στο 84′ ο ΠΑΟΚ φώναξε «παρών» για δεύτερη φορά στο ντέρμπι. Από φάση που ξεκίνησε ο Ουάρντα και συνέχισε ο Ελ Καντουρί, η συνεργασία των επιθετικών του «δικεφάλου» ολοκληρώθηκε με υπέροχη προβολή του Πρίγιοβιτς, ο οποίος με το δεύτερό του γκολ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του (1-2).

Ως το τέλος της αναμέτρησης η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα και το τελικό σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή, τη βρήκε να κερδίζει ακόμα ένα ντέρμπι, έχοντας το απόλυτο στα 7 παιχνίδια πρωταθλήματος ως τώρα.

Κίτρινες: Βαλεριάνος, Μπάσα, Σιώπης – Πρίγιοβιτς, Κάνιας, Ουάρντα, Βέρνμπλουμ, Βιεϊρίνια, Μπίσεσβαρ

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα):
Κουέστα, Τζανακάκης, Μπάσα (54′ Ματίγια), Μαβράι, Βέλεθ (24′ Σόουζα), Ντιγκινί, Βαλεριάνος, Γκάμα, Σιωπης, Γκαρσία, Γιουνές (71′ Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):
Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (46′ Ουάρντα), Πέλκας (62′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς (85′ Καρέλης).


 
 
 
 
 
 
 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης